Χατιτσέ Τσενγκίζ: ο Τζαμάλ ανησυχούσε για την επίσκεψη του στο Προξενείο

Η μνηστή του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι αρνήθηκε την πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο, καθώς θεώρησε ότι επρόκειτο για μια κίνηση που αποσκοπούσε στο να κερδίσει την εύνοια της κοινής γνώμης για την υπόθεση.

Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά τη δολοφονία Κασόγκι η Χατιτσέ Τσενγκίζ ανακάλεσε στη μνήμη της τα γεγονότα ενώ περίμενε έξω από το προξενείο κρατώντας στα χέρια τα δύο κινητά που της είχε δώσει ο αρραβωνιαστικός της.

«Ο Τραμπ με προσκάλεσε στις ΗΠΑ αλλά εξέλαβα την κίνηση ως έναν τρόπο να πάρει τον κόσμο με το μέρος του», δήλωσε στο κανάλι Haberturk η Τσενγκίζ, η οποία έκανε αρκετές φορές παύση στη διάρκεια της συνέντευξης ξεσπώντας σε κλάματα.

Η Τσενγκίζ είπε ότι ο Κασόγκι ανησυχούσε ότι θα προκαλούνταν εντάσεις όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στις 28 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, βλέποντας την καλή αντιμετώπιση σε εκείνη την επίσκεψη, εμφανιζόταν καθησυχασμένος.

«Ξέρω ότι είχε ερωτηματικά στο μυαλό του για το εάν κάτι δυσάρεστο θα συνέβαινε στο προξενείο», σημείωσε η Τσενγκίζ και πρόσθεσε πως «στη συνέχεια υπέθεσε ότι δεν θα τολμούσαν να τον συλλάβουν ή να του κάνουν κακό στην Τουρκία, καθώς οι επαφές του στη χώρα αυτή και το γεγονός ότι τη θεωρούσε ασφαλή τον έκαναν να πιστεύει ότι εάν τον ανέκριναν ή τον κρατούσαν το θέμα θα λυνόταν άμεσα».

Ωστόσο, οι εξελίξεις τον διέψευσαν.

Χθες ο Ερντογάν ζήτησε από τη Σαουδική Αραβία να αποκαλύψει ποιος διέαξε τη δολοφονία Κασόγκι αλλά και το που βρίσκεται το πτώμα του.