Το στρατηγικό αδιέξοδο του κ. Δημάρχου και τα …όνειρα που θα μείνουν όνειρα!

Ο εκνευρισμός, η ανησυχία αλλά και ο πανικός είναι πλέον προφανής στο στρατόπεδο του Δημάρχου.

Μιχάλης Παπαδογιάννης Πρ. Διευθυντής Τράπεζας Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Γέρακα με την παράταξη «ΕΜΕΙΣ η Πόλη μας»

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι αντί συγκεκριμένων απαντήσεων σε ερωτήματα δημοτών αλλά και δημοτικών παρατάξεων, η απάντηση είναι κραυγές «περί επίδοξων σωτήρων του Δήμου και Harry Potter που κρατούν το μαγικό ραβδί.»

Ρωτάω και θα ήθελα μια ευθεία απάντηση:

Μήπως οι πολίτες πρέπει, τελικά, σύμφωνα με την αντίληψη κάποιων, να κάθονται στα αυγά τους και να δέχονται αμάσητα οτιδήποτε γίνεται από την εκάστοτε Δημοτική αρχή;

Μήπως η αντιπολίτευση δεν έχει καθήκον να ελέγχει και ο Δήμαρχος να απαντά, ή πρέπει να καταργήσουμε ένα αναντίρρητα θεμελιώδη κανόνα της δημοκρατίας;

Πότε λοιπόν δόθηκε η οποιαδήποτε απάντηση στους Δημότες για πολύ βασικά θέματα που τους αφορούν άμεσα ;

Παραθέτω ενδεικτικές περιπτώσεις:

Μαζική ψήφιση πέντε διαχειριστικών χρήσεων 2013-14-15-16-17 σε χρονικό διάστημα 5 μηνών. Η έγκριση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε εφικτή μόνο με τις ψήφους των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας. Ή δεν είναι έτσι;

Η μεγάλη καθυστέρηση με την οποία ήρθαν στο Δ.Σ. οι ισολογισμοί για ψήφιση καθώς και οι σημαντικές παρατυπίες που περιγράφονται από τους ορκωτούς λογιστές, προκάλεσαν την μαζική αποχώρηση του συνόλου της αντιπολίτευσης και την έκδοση κοινής διαπαραταξιακής ανακοίνωσης με την οποία επικρίνεται αυστηρά ο αναδρομικός έλεγχος των οικονομικών του Δήμου από το 2010 και μετά. Ή δεν είναι έτσι;

Για το εξαιρετικά σημαντικό αυτό θέμα ουδέποτε δόθηκε η παραμικρή απάντηση. Εκτός εάν θεωρείται απάντηση ότι «ο Δήμος διαθέτει αποθεματικό 11 εκατ. ευρώ.» Ας σοβαρευτούμε παρακαλώ!

Θέματα καθημερινότητας του πολίτη, όπως, παιδικές χαρές, πλατείες, κατάσταση δρόμων, διαχείριση απορριμμάτων, ανακύκλωση, κ.λπ.

Αντί απαντήσεως, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες έργων … «με ονοματεπώνυμο, οδό και αριθμό!» ενώ οι πολίτες που ανέδειξαν με συγκεκριμένα στοιχεία αλλεπάλληλα προβλήματα καθημερινότητας του Δήμου μας, χαρακτηρίστηκαν …. «ως επίδοξοι σωτήρες που επιδιώκουν προεκλογικά τη δημοσιότητα!»

Θα μπορούσαμε να εκθέσουμε και πολλά άλλα σημαντικά ζητήματα που όχι μόνο επιβαρύνουν την καθημερινότητα μας, θα έλεγα ότι χαρακτηρίζουν και το επίπεδο της ελλειπτικής αυτογνωσίας του κ. Δημάρχου και των 3-4 στενών συνεργατών του, αφού, ή διαφεύγουν της προσοχής τους ή τα υποτιμούν και τα οποία για την οικονομία του χώρου τα προσπερνώ, ούτως ή άλλως, είναι γνωστά στην πλειοψηφία των πολιτών αφού τα ζουν στο πετσί τους.

Το κυρίαρχο όμως θέμα είναι η αντιδημοκρατική και αδιαφανής λειτουργία του Δήμου καθώς και η ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχει η παρούσα Δημοτική αρχή για την κυριότητά του.

Αντίληψη που όχι μόνο δεν ευνοεί τις συνεργασίες και τη συναίνεση με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις -οι οποίες, συνεργασίες απαιτούνται λόγω της απλής αναλογικής- αλλά, αντίθετα, τις αποτρέπει.

Πλήρες στρατηγικό αδιέξοδο για τον κ. Δήμαρχο που όπως «έστρωσε έτσι και θα κοιμηθεί» όπως σοφά λέει ο λαός μας.

Και επειδή, κάποιοι, δείχνουν να αγωνιούν και να διαδίδουν σκοπίμως ψεύδη περί δήθεν ύπαρξης συμφωνίας συνεργασίας της παράταξης «ΕΜΕΙΣ η Πόλη μας» (της οποίας έχω την τιμή να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Γέρακα) καλό θα είναι να παρακολουθήσουν προσεκτικά την βιντεοσκοπημένη ομιλία της επικεφαλής μας, υποψήφιας Δημάρχου, κ. Ειρήνης Κουνενάκη, η οποία, έγινε παρουσία μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας στην διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης της παράταξης μας, στην πλατεία Μακεδονίας στο Γέρακα, την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 για να αντιληφθούν ότι και εκτός τόπου είναι, και εθελοτυφλούν και χαλάνε χρόνο να κάνουν τέτοια όνειρα! Με τα όνειρα θα …μείνουν!

Exit mobile version