Εγκρίθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στον Παναθηναϊκό

Ανοιχτός παραμένει ο δρόμος για την αλλαγή σκυτάλης στον Παναθηναϊκό, μετά την προκήρυξη από τη Γ.Σ. των μετόχων της ΠΑΕ αύξησης μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 20 εκατ. ευρώ.

 

Διατηρείται από πλευράς  Γιάννη Αλαφούζου η δέσμευση ότι θα  καλύψει ο ίδιος την αύξηση ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία από την πλευρά της Pan Asia ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που συμφώνησε να αναλάβει.

Οπως αναμενόταν, οι εκπρόσωποι του Ερασιτέχνη και της Παναθηναϊκής Συμμαχίας λειτούργησαν ως αντιπολίτευση, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Ολοκληρώθηκε η Γ.Σ. της ΠΑΕ η οποία αποφάσισε:

(α) Τη διεξαγωγή ΑΜΚ μέχρι του ποσού των 20.000.000 ευρώ με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων μέχρι 31/7/2018 και με ημερομηνία καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 23/8/2018. Ο μέτοχος Ιωάννης Αλαφούζος εξέφρασε τη δέσμευσή του να καλύψει και τη νέα ΑΜΚ με το ποσόν των 20 εκατ. ευρώ, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας όπως αναλυτικά ανέφερε και σε χθεσινή δήλωσή του.

(β) Δεδομένου ότι η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών προς τον κ. Πιεμπονγκσάντ δεν έχει ολοκληρωθεί, η Γ.Σ. αποφάσισε ότι δεν συντρέχει στο παρόν χρονικό σημείο λόγος αντικατάστασης του Δ.Σ. η οποία θα γίνει από τον επενδυτή αφού αποκτήσει την κυριότητα των μετοχών.

(γ) Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις της ΠΑΕ από 1-7-2017 έως 30-6-2018 με μειοψηφία της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 2012 και του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΟ, οι οποίοι καταψήφισαν όλες τις συμβάσεις και ιδιαίτερα τις συμβάσεις με τον Ερασιτέχνη. Η Γ.Σ. θα επικυρώσει και επίσημα την απόφασή της περί ΑΜΚ την Τρίτη 10/7/2018 αφού ολοκληρωθούν και τυπικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της προηγούμενης αύξησης».

Απορρίφθηκαν οι εφέσεις του Παναθηναϊκού για τις υποθέσεις των Βέμερ και Μπούρμπου, στους οποίους είχαν επιδικαστεί 100.000 ευρώ για την εφορία του πρώτου και 55.000 ευρώ στον δεύτερο.

Exit mobile version