Προς ενημέρωση των κ.κ. Δημάρχων Ανατολικής Αττικής: δωρεάν wifi σε όλες τις πλατείες του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη!

Έργο προς υιοθεσία από τους Δημάρχους Ανατολκής Αττικής, αυτό που δρομολογήθηκε από το Δήμαρχο, Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη.  Μετά τη δημιουργία δύο πάρκων (στο χώρο του Δημοτικού Κηποθεάτρου Νίκαιας και στο πρώην Νεκροταφείο Νεάπολης) αποκλειστικά για σκυλιά, η λειτουργία των οποίων περιόρισε σε υψηλό βαθμό την παρουσία ζώων σε παιδκές χαρές, μία ακόμη αξιόλογη πρωτοβουλία του με κοινωνικό πρόσημο, βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη. 

Ο κ. Γ. Ιωακειμίδης, ήρθε σε επαφή με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που έχουν προγραμματίσει την εγκατάσταση σύγχρονου δικτύου οπτικών ινών στο Δήμο και διασφάλισε (αντισταθμιστικά) την παροχή δωρεάν wifi σε όλες τις πλατείες του Δήμου Νίκαια-Ρέντη και μάλιστα με ταχύτητα στα 100Mbs! Τη ευθύνη συντήρησης του δωρεάν δικτύου θα έχουν οι ίδιες οι εταιρείες.

Τα έργα εγκατάστασης ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες, με προοπτική μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί το 80% του συνολικού δικτύου.

Η είδηση χαιρετίστηκε από τους Δημότες με ικανοποίηση κυρίως από τους μαθητές των Σχολείων και των Φροντιστηρίων, αφού η δωρεάν παροχή internet υψηλής ταχύτητας είναι ζήτημα που -πλέον- ενδιαφέρει όλες ανεξαιρέτως τις ηλικίες. (Η Δημοτική Αρχή και ειδικά ο Δήμαρχος κ. Γ. Ιωακειμίδης ο οποίος, στο Δήμο του απολαμβάνει υψηλής δημοφιλίας, κατακλύζονται καθημερινά από θετικά μηνύματα για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.)

Αναφερόμενος ο Δήμαρχος στο έργο εγκατάστασης του νέου δικτύου οπτικών ινών, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “οι νέες σύγχρονες υποδομές θα επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη πρόσβαση στις e-υπηρεσίες του Δήμου, του Δημοσίου, της Υγείας, της Εκπαίδευσης, τη διασύνδεση των επιχειρήσεων και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της ποιότητας ζωής”.

Exit mobile version