Τρέχει...τρέχει το νερό!   Και να που μπορεί ο καθείς να βρεθεί σε αδιέξοδο. Ακόμα και όσοι είναι μαθημένοι να διεκδικούν, να μην καταθέτουν τα όπλα,να αγωνίζονται για το δίκιο τους. Ναι. Το παραδέχομαι. Είμαι σε αδιέξοδο. Ξέρω πως ο λογαριασμός του νερού που λαμβάνει η οικογένεια μου -στο όνομα του Αντώνη Ξένου- ουδεμία έχει σχέση με την κατανάλωση μας. 

Πέρασαν έξι μήνες. Έξι ολόκληροι μήνες από την ημέρα που συστάθηκε το νέο Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Ανακουφισμένοι που δεν υπήρχαν πια προσκόμματα, αναμέναμε την ταχεία προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Την «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης» σύμφωνα με τον επίσημο τίτλο της πολυαναμενόμενης διαδικασίας.

Επειδή εκτιμώ ότι η πρόοδος ενός συλλόγου έρχεται μέσα από μια καλοπροαίρετη κριτική θα κάνω μερικές επισημάνσεις που σχετίζονται με την καλή λειτουργία του.  Η λειτουργία ενός συλλόγου στηρίζεται όπως είναι γνωστό σε όλους στον εθελοντισμό των μελών του και ιδιαίτερα του Δ.Σ. όπου σε βάρος της προσωπικής ζωής τους διαθέτουν το χρόνο τους για να προσφέρουν στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Κάποιοι βέβαια ξεχνούν την ορισμό της λέξης Σύλλογος, που σημαίνει σύνολο προσώπων με κοινά χαρακτηριστικά και στόχους. 

Κωστής Παπαϊωάννου, τέως Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπ. Δικαιοσύνης

Δημιούργησαν δημοκρατική παράδοση στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης τα κινήματα κατά της έκδοσης εκζητούμενων προσώπων. Η αλληλεγγύη αυτή εκδηλώθηκε επανειλημμένα και συχνά έφερε αποτελέσματα αναντίστοιχα προς την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ της χώρας μας και της εκάστοτε προς έκδοση χώρας. Η περίπτωση των 8 Τούρκων έχει πολλές διαφορές. Ωστόσο χαίρομαι που η σημερινή συνέντευξη τύπου υποδηλώνει και πάλι μια τέτοια κινητοποίηση.Σκέφτομαι πως αν δεν υπήρχε σε εξέλιξη το προσφυγικό, η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία θα τραβούσε περισσότερο το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και το δημόσιο ενδιαφέρον.

Περισσότερα Άρθρα...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.