Απάντηση του Δήμου Παλλήνης και ανταπάντηση του «Ν» για το ζήτημα της αφίσας

Παρασκηνιο
Γραμματοσειρα
Απάντηση του Δήμου Παλλήνης σε δημοσίευμα του  "Νεολόγου"  για την αφίσα μιας παράστασης  & ανταπάντηση του «Ν»  


ΠΡΟΣ:
Εφημ. “Νεολόγος” –
Ιστοσελίδα

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της εφημερίδας Νεολόγος με τίτλο “Αιδώς Αργείοι” της 18ης Μαρτίου (ενοτ.: “Παρασκήνιο”)

 

Με έκπληξη, απορία και προβληματισμό πληροφορηθήκαμε τα όσα αναφέρονται στο περιεχόμενο ανυπόγραφου άρθρου της ιστοσελίδας σας με τίτλο “Αιδώς Αργείοι”.

Είναι θλιβερό στην προσπάθεια έκφρασης προσωπικής εμπάθειας να διαστρεβλώνεται η αλήθεια, να αλλοιώνεται η αξία της και να θίγονται με τον πιο φθηνό και προβοκατόρικο τρόπο πρόσωπα και υπολήψεις.

Τα παραπάνω προέκυψαν με αφορμή το σχολιασμό στην ιστοσελίδα σας για τη δημοσιοποίηση της αφίσας της παράστασης “Κοινός Λόγος” του Δήμου Παλλήνης.

Στην αφίσα απεικονίζονται τα πρόσωπα, που θα πάρουν μέρος στην δεύτερη εκδήλωση της Πολιτιστικής Πρωτοβουλίας του Δήμου Παλλήνης “Δρόμοι Πολιτισμού” στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί την 1η Απριλίου η θεατρική παράσταση “Κοινός Λόγος” της Έλλης Παπαδημητρίου. Στην ουσία πρόκειται για επανάληψη της θεατρικής παράστασης, που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Παλλήνης.

Δυστυχώς, όμως, μία εκ των συμμετεχουσών στην περσινή παράσταση, η κα Ειρήνη Κουνενάκη για προσωπικούς λόγους, ζήτησε να μην πάρει μέρος στην θεατρική παράσταση, παρά την πρόσκληση που της έγινε από την υπεύθυνη της παράστασης, κα Ασπασία Τζιτζικάκη.

Όπως είναι φυσικό, λοιπόν, στην φετινή αφίσα απεικονίζονται τα πρόσωπα όσων συμμετέχουν στην φετινή παράσταση.

Τα υπόλοιπα, που περιλαμβάνονται, στο κείμενο σας ως αίτια της αλλαγής και κυρίως τα θλιβερά υπονοούμενα, που αφήνει ο συντάκτης ή η συντάκτρια του κειμένου, είναι προϊόν διασκεδαστικών φαντασιώσεων.

Θεωρούμε περιττό να αναφέρουμε ότι αν είχε προηγηθεί μία απλή ερώτηση προς το Δήμο Παλλήνης ή προς την κυρία Κουνενάκη, η αλήθεια θα επιβεβαιωνόταν και θα προφύλασσε τους συντάκτες από το να εκτεθούν τόσο απροκάλυπτα.

Ελπίζουμε ότι η απάντηση αυτή θα δημοσιευτεί από την εφημερίδα σας με διακριτό τρόπο, ώστε να προβληθεί η αλήθεια επί των γεγονότων.


Γραφείο Τύπου
Δήμου Παλλήνης

Η απάντηση του «Ν» «με διακριτό τρόπο, ώστε να προβληθεί η αλήθεια επί των γεγονότων.»

Η επιστολή του κ. Α. Ζούτσου προς τον «Ν» δεν υπηρετεί την αλήθεια. Την ψυχαγωγεί και σε κάποιο βαθμό την αποφλοιώνει. Προσφιλής του η τακτική αυτή. Την χρησιμοποιεί διαχρονικά για να ανταπεξέρχεται «αβρόχοις ποσίν» των εκάστοτε δυσκολιών του.

Η αλήθεια είναι λίγο κοντύτερα από εκεί πού την πήγε. Και είναι απλή, μεστή και καταλυτική όπως η κάθε αλήθεια.

Ελάτε κ. Ζούτσο να την ανθίσουμε!

Συμφωνούμε ως προς τα στοιχεία που παραθέτετε και για την περσινή και για τη φετινή (προετοιμαζόμενη) παραγωγή της θεατρικής παράστασης «Κοινός Λόγος».

Έτσι, είναι.
Όπως τα λέτε.

Πέρυσι, συμμετείχε η κ. Ε. Κουνενάκη στην θεατρική παράσταση που ήταν καλή, φέτος δεν συμμετέχει για προσωπικούς της λόγους και η παράσταση επίσης θα είναι ιδιαίτερα καλή. Αυτή είναι η εκτίμηση μας και εδράζεται κυρίως στο έργο της Έλλης Παπαδημητρίου και στην «κατάθεση ψυχής» εκ μέρους των γυναικών που υποδύονται τους ρόλους.

Πάμε, τώρα, στην «ταμπακιέρα» ή επί του πραγματικού, στην αφίσα της θεατρικής παραγωγής την οποία πλαστογραφήσατε κατά τρόπο ανήθικο.

Δώσατε εντολή να εξαφανιστεί με τεχνικές Fotoshop η φωτογραφία της κ. Ε. Κουνενάκη από μια αφίσα που τυπώθηκε πέρυσι με τους συντελεστές που συμμετείχαν στην περσινή παράσταση και αυτό, καλώς ή κακώς, αδιάφορο, δεν συμβαίνει εφέτος. Η αφίσα, πέρυσι, διακινήθηκε ευρέως διαδικτυακά και σε έντυπη μορφή και αποτυπώθηκε στο θυμικό πολλών ανθρώπων με τα πρόσωπα που πρόβαλε.

Μονόδρομη επιλογή ήταν η δημιουργία μας νέας αφίσας και όχι η πλαστογραφία επί της περσινής. Τι τσιγκουνευθήκατε…; Τα 50 € μιας νέας αφίσας με τους συντελεστές της επικείμενης παράστασης;

Αντικειμενικά, αυτό δεν ήταν το σωστό και πρέπον;

Εκτός, όμως των συνειρμών που η απαράδεκτη επιλογή σας προκάλεσε σε πλήθος ανθρώπων –«αποτελειώνω ό,τι πηγαίνει απέναντι μου» - δείξατε για μια ακόμη φορά ότι η προσωπική σας εμπάθεια υπερτερεί του σεβασμού και του στοιχειώδους ήθους απέναντι σε ανθρώπους που δεν σας έδωσαν ποτέ το δικαίωμα, έτσι να αντιμετωπιστούν.

Η ενέργεια σας, μειωτική και προσβλητική, ασφαλώς και συνιστά πλαστογραφία, σαφώς και παραπέμπει σε μεθόδους που αναδείχθηκαν σε σκοτεινές περιόδους της ιστορίας όταν οι «αντίπαλοι» εξαφανίζονταν με αλχημείες από φωτογραφίες και σελίδες βιβλίων.

Το νοσηρό αυτό σύμπτωμα ήθελε να καταδείξει το δημοσίευμα του «Ν», όλα τα άλλα που εκθέτετε στοιχειοθετούν «διασκεδαστικές φαντασιώσεις» τις οποίες αενάως τροφοδοτεί η έπαρση, η ασυγκράτητη αλαζονεία σας και η παροιμιώδη διγλωσσία σας.

«Νεολόγος»

Υ.Σ. (1)   Η εφημερίδα που σας «σύστησε» στην Παλλήνη και επί σειρά ετών σας «μετέφερε» σε χιλιάδες σπίτια αυτής της πόλης.

Υ.Σ. (2)   Μικρή συνεισφορά του «Ν» προς την πόλη: προκάλεσε την «επαναδραστηριοποίηση» του Γραφείου Τύπου μετά πάροδο περίπου 10 μηνών!

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον «Νεολόγο» και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Παρακαλούμε, να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη.

Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.