Η γλώσσα μας, οι ρίζες μας

«Ο Ελληνικός λαός, είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετιστεί. 

«Μαζέψτε γρήγορα ότι υπάρχει πάνω στα θρανία. Μαζέψτε τα βιβλία σας και τα τετράδιά σας και βγάλτε ένα στυλό και μία κόλλα χαρτί. Θα γράψετε πρόχειρο διαγώνισμα εφ’ όλης της ύλης. Όποιος έχει οτιδήποτε άλλο επάνω στο θρανίο, θα πάρει μονάδα και απουσία». Αιφνιδιασμός και απόλυτη σιγή. Αν κάποιος είχε καλή ακοή ίσως μπορούσε ν’ ακούσει το ντούκου –ντούκου της καρδιάς του διπλανού του. 

Ημέρα Μνήμης

«…Βρισκόμαστε στα 1919. Κάτι ακούγεται που μας συνταράζει. Ο Πόντος θα γίνει ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος. Ανεξάρτητη Δημοκρατία του Πόντου, με πρωτεύουσα την Τραπεζούντα.  Απίστευτο! Και δεν είναι το μόνο απίστευτο που μαθαίνουμε. Ένα Ελληνικό πολεμικό πλοίο, ερχόταν από την Ελλάδα.

Άνοιξη. Μετά την καταιγίδα, η λιακάδα. Άλλαξε και η ώρα, είναι και Τετάρτη, ευκαιρία για μια βόλτα στο Σύλλογο. Ήθελα να βγω. Να σεργιανίσω. Να θυμηθώ. Να μυρίσω.  Καθώς πήρα την Αργολίδος για να βγω στην Έβρου, που είναι τα γραφεία του Συλλόγου, πέρασα από το σπίτι της Μαρούλας. 

Περισσότερα Άρθρα...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.