Πάνος Κυπαρίσσης

Συναντηθήκαμε σε ένα απόμερο καφέ, μακριά από τα «φώτα» και το θόρυβο της πόλης. Ζει εδώ και αρκετά χρόνια στο Γέρακα και η «συγκατοίκηση μας» στην ίδια πόλη ήταν ο προσχηματικός λόγος να του ζητήσω να συνομιλήσουμε. Δέχθηκε ευχαρίστως αν και σπάνια δίνει συνεντεύξεις και μέχρι τη στιγμή της συνάντησής μας δεν μπόρεσα να αποσυνδεθώ από τη σκέψη ότι θα βρεθώ απέναντι σε μια προσωπικότητα πολυσύνθετης συγκρότησης. Ό,τι δεν είχα διαβάσει μέχρι τώρα από τα έργα του, φρόντισα να τα βρω και να τα μελετήσω –ήταν άλλωστε και η πρώτη σύσταση του εκδότη του «Ν», «μην πας αδιάβαστος», μου είπε, «αν θέλεις να μάθεις καλά τον άνθρωπο που θα συναντήσεις, θα το καταφέρεις μέσα από την ποιήσή του…»  

Add a comment

Το αφιέρωμα στον Κώστα Ρομποτή δημοσιεύθηκε στον "Νεολόγο" της 25ης Ιουνίου 2014. Η συνέντευξη ελήφθη από τον συνεργάτη της εφημερίδας, Κώστα Μποζώνα. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του συνεντευξιαζόμενου.

Add a comment

Ο Γερακιώτης Γ. Καλλακαλάς, καλλιτέχνης με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση, με δεκάδες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με πλήθος βραβείων και επαίνων, έχει αφήσει ανεξίτηλα το στίγμα του στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της εποχής μας.

Add a comment

Ρωξάνη Μάτσα

Κράμα ξεχωριστής προσωπικότητας η Ρωξάνη Μάτσα. Χαρακτήρας σμιλευμένος από συστατικά που δεν ευδοκιμούν στην εποχή μας προφανώς γιατί δεν τα εγκρίνει η εποχή μας….

Add a comment
Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.