Τέλη Απριλίου, ελευθερώνονται οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί

Θεματα
Γραμματοσειρα

Το αργότερο μέχρι τα τέλη Απριλίου, οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί πρέπει να περάσουν την πόρτα του Αστυνομικού Τμήματος του Ολυμπιακού χωριού και να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς λήγει το ανώτατο όριο της διοικητικής τους κράτησης. 

Σύμφωνα με τους νομικούς τους παραστάτες, οι 8 αξιωματικοί που έφθασαν στη χώρα μας στις 16 Ιουλίου, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν, δεν μπορούν να κρατηθούν πέραν των 18 μηνών.

Η «απελευθέρωση» τους έρχεται την στιγμή που οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί είναι κρατούμενοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης, και ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα τους για αποφυλάκιση. Την ίδια ώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν, έθεσε εμμέσως θέμα ανταλλαγής των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές Αδριανούπολης με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, την στιγμή που το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έχει πει «όχι» στην έκδοση τους.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, για μία ακόμη φορά το συμβούλιο Εφετών απέρριψε και το τρίτο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των 8, υιοθετώντας το σκεπτικό του Αρείου Πάγου, ότι "δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην γείτονα."

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον «Νεολόγο» και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Παρακαλούμε, να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη.

Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.