Δημότης της Παλλήνης καλεί την ΕΥΔΑΠ να εξορθολογίσει το χρόνο τιμολόγησης της αποχέτευσης

Επιστολες
Γραμματοσειρα

Ο κ. Ι. Μεταξάς, δημότης Δήμου Παλλήνης, κάτοικος Γέρακα, με επιστολή του προς το "Νεολόγο", ζητάει από την ΕΥΔΑΠ να εξορθολογίσει το χρόνο τιμολόγησης της για τις αποχετευόμενες περιοχές του Γέρακα και να τον προσαρμόσει στις πραγματικές δυνατότητες των πολιτών όπως διαμορφώθηκαν από την παρατεταμένη οικονομική κρίση. Ο κ. Ι. Μεταξάς ζητάει, την ετήσια εξόφληση της αποχέτευσης να υποκαταστήσουν τμηματικές καταβολές. (Λογικό καθ΄όλα το αίτημα)

eydap logar 01 780X385

"Είμαι δημότης Παλλήνης και κάτοικος Γέρακα, στη συνοικία Γαργηττός 2, όπου συνδεθήκαμε με το αποχετευτικό δίκτυο προ τριετίας. Η τιμολόγηση για την αποχέτευση γίνεται άπαξ ετησίως και η ΕΥΔΑΠ ισχυρίζεται ότι όλα γίνονται κανονικά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Όμως:

 

1ον) η ικανότητα να αντεπεξερχόμεθα στις υποχρεώσεις μας προς τους δημόσιους οργανισμούς κάθε χρόνο δυσχεραίνεται,

2ον) η σχετική ΚΥΑ που επικαλείται η ΕΥΔΑΠ, δημοσιευμένη σε ΦΕΚ του 1988, ναι μεν αναφέρει ότι η ετήσια κατανάλωση που διαπιστώνεται, καταγράφεται από τους δήμους και διαβιβάζεται στην ΕΥΔΑΠ, πλην όμως δεν απαγορεύει ρητά πουθενά αυτό να γίνεται σε δόσεις, π.χ ανά τετράμηνο στη διάρκεια του έτους, βάσει ιστορικών στοιχείων και στο τελευταίο τετράμηνο να γίνεται η τελική εκκαθάριση.

Αυτό, ακριβώς, ζητώ να γίνει, διότι έτσι θα προκύψει ανακούφιση για μεγάλο αριθμό δημοτών - υδροληπτών και αποχετευομένων. Επαναλαμβάνω, δεν χρειάζεται καμμιά νομοθέτηση, διότι είναι κάτι που δεν απαγορεύεται ρητά, θα πει ότι επιτρέπεται.

Η πιθανότητα η ΕΥΔΑΠ να αντιτείνει ότι δεν υποχρεούται να τιμολογεί περιοδικά, είναι πολύ μεγάλη, οπωσδήποτε. Αλλά, ας μη λησμονούμε πως το έργο της αποχέτευσης έγινε χωρίς τη δική της σύμπραξη.

Η τιμολόγηση ανά τετράμηνο θα συμβαδίζει και με τους λογαριασμούς ύδρευσης και με την τιμολόγηση αποχέτευσης όπως γίνεται σε δήμους που υδρεύει η ΕΥΔΑΠ. Εκτός και αν επιδίωξη της εταιρίας είναι η διεύρυνση των όποιων δυσμενών διακρίσεων ...

Μεταξάς Ιωάννης
Γέρακας

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον «Νεολόγο» και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Παρακαλούμε, να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη.

Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.