Το ντοκιμαντέρ Άμος Οζ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου θα προβάλλεται από 24 Απριλίου. Στο πλαίσιο του αφιερώματος Camera Documento, τη Δευτέρα 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί μία ειδική εκδήλωση με την προβολή του ντοκιμαντέρ Άμος Οζ (Amos Oz) του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου και συζήτηση στρογγυλής τράπεζας στον κινηματογράφο Τριανόν. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ανταίου Χρυσοστομίδη. 

Στη «Χαμένη λεωφόρο του ελληνικού σινεμά», που συνεχίζει τις προβολές και τη Μεγάλη Εβδομάδα στο «Άστορ» έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ξανά κάποια ξεχασμένα διαμάντια της ελληνικής κινηματογραφικής πρωτοπορίας: Τρεις προβολές τη Μεγάλη Δευτέρα, ξεκινώντας στις 6.30 μ.μ. με το αριστουργηματικό «Κοάτι» του Σταύρου Τορνέ από το 1977. Ο Σταύρος και η Σαρλότ, δηλαδή ο ίδιος ο Τορνές και η σύντροφός του στη ζωή και στην τέχνη, Σαρλότ βαν Γκέλντερ, περιπλανιούνται ως μετανάστες σε ένα δύσκολο παρόν, ιχνηλατώντας τον κόσμο γύρω τους μέσα από τις φιλίες, τα ταξίδια και τις πολιτικές αναζητήσεις...   

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης παρουσιάζει σε ειδική προβολή την ταινία "Invisible" το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00 στο "Οινοπείο Πέτρου" (Λεωφ. Μαραθώνος 117, Παλλήνη). Είσοδος Ελεύθερη. Η προβολή της ταινίας θα γίνει με την παρουσία του σκηνοθέτη Δημήτρη Αθανίτη, του διευθυντή φωτογραφίας Γιάννη Φώτου, της art director Στέλλας Κάλτσου, του μοντέρ Σταμάτη Μαγουλά και του βοηθού (βρσκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου. (βραβευμένου από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας)  

Η Εσθήρ Ιλίνιτσνα Σουμπ είναι σπάνια περίπτωση δημιουργού, αν όχι μοναδική, στα σοβιετικά, αλλά πολύ πιθανόν και στα παγκόσμια, κινηματογραφικά χρονικά. Σίγουρα δεν υπήρχαν και πολλές γυναίκες κινηματογραφίστριες – και μάλιστα καλλιτεχνικών αξιώσεων – την 10ετία του ‘20! Σίγουρα, πάντως, είναι η μοναδική που μπορεί να περηφανεύεται ότι ο νεαρός Αϊζενστάιν μάθαινε από αυτήν παρακολουθώντας την με δέος να μετατρέπει τα κομμάτια του φιλμ σε έργο τέχνης και ο σπουδαίος Γιουτκέβιτς να την χαρακτηρίζει ως «μάγισσα του μοντάζ»! 

Περισσότερα Άρθρα...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.