Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το μακροβιότερο φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας, «τριαντάρισε», ωρίμασε αλλά διατηρεί άσβεστη τη δίψα του για τις καλές ευρωπαϊκές ταινίες. Πανέτοιμο να γοητεύσει και φέτος τους λάτρεις του καλού ευρωπαϊκού και ελληνικού κινηματογράφου, ανεβάζει την αυλαία του την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το αριστούργημα του βωβού κινηματογράφου «Μισαλλοδοξία» («Intolerance: Love's Struggle Throughout the Ages», 1916) του Ντέιβιντ Γουάρκ Γκρίφιθ, με ζωντανή μουσική συνοδεία από το Νίκο Πλάτανο.

Το ντοκιμαντέρ Άμος Οζ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου θα προβάλλεται από 24 Απριλίου. Στο πλαίσιο του αφιερώματος Camera Documento, τη Δευτέρα 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί μία ειδική εκδήλωση με την προβολή του ντοκιμαντέρ Άμος Οζ (Amos Oz) του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου και συζήτηση στρογγυλής τράπεζας στον κινηματογράφο Τριανόν. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ανταίου Χρυσοστομίδη. 

Στη «Χαμένη λεωφόρο του ελληνικού σινεμά», που συνεχίζει τις προβολές και τη Μεγάλη Εβδομάδα στο «Άστορ» έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ξανά κάποια ξεχασμένα διαμάντια της ελληνικής κινηματογραφικής πρωτοπορίας: Τρεις προβολές τη Μεγάλη Δευτέρα, ξεκινώντας στις 6.30 μ.μ. με το αριστουργηματικό «Κοάτι» του Σταύρου Τορνέ από το 1977. Ο Σταύρος και η Σαρλότ, δηλαδή ο ίδιος ο Τορνές και η σύντροφός του στη ζωή και στην τέχνη, Σαρλότ βαν Γκέλντερ, περιπλανιούνται ως μετανάστες σε ένα δύσκολο παρόν, ιχνηλατώντας τον κόσμο γύρω τους μέσα από τις φιλίες, τα ταξίδια και τις πολιτικές αναζητήσεις...   

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης παρουσιάζει σε ειδική προβολή την ταινία "Invisible" το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00 στο "Οινοπείο Πέτρου" (Λεωφ. Μαραθώνος 117, Παλλήνη). Είσοδος Ελεύθερη. Η προβολή της ταινίας θα γίνει με την παρουσία του σκηνοθέτη Δημήτρη Αθανίτη, του διευθυντή φωτογραφίας Γιάννη Φώτου, της art director Στέλλας Κάλτσου, του μοντέρ Σταμάτη Μαγουλά και του βοηθού (βρσκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου. (βραβευμένου από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας)  

Περισσότερα Άρθρα...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.