Γιάννης Καλατζής

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής σε ηλικία 74 ετών. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του '60 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '70. 

Ο Νίκος Αντωνιάδης άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο στο Κεντάκυ των Ηνωμένων Πολιτειών¨σε ηλικία 72 ετών, "χτυπημένος" από καρκίνο στους πνεύμονες. Οι Θεσσαλονικείς Strangers ανήκουν στα πρωτοπόρα σχήματα του εγχώριου ροκ και τους θυμούνται σίγουρα όσοι αναμείχθηκαν τότε ενεργά με τους νέους ήχους που κατέφταναν στην Ελλάδα, ιδιαίτερα χάρη σε επιτυχίες όπως το «Ραντεβού», ένα από το πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια της μπάντας με τη χαρακτηριστική λεπτή φωνή του Αντωνιάδη, ο οποίος έπαιζε επίσης κιθάρα και έγραφε μουσική και στίχους.

BOB DYLAN

Κάθε τόσο επιστρέφω στον Όμηρο, που λέει «τραγούδησε με τη φωνή μου, Μούσα, και μέσα από μένα, πες την ιστορία», είπε ο τραγουδοποιός που αναφέρθηκε ακόμα στον Θερβάντες, τον Τζόναθαν Σουίφτ, τον Ντάνιελ Ντεφόε, τον «Μόμπι Ντικ» Με μια διάλεξη πολύ διαφορετική ολοκληρώθηκε η «περιπέτεια» απονομής του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας στον τραγουδοποιό Μπομπ Ντίλαν, από την Σουηδική Ακαδημία. 

FOO FIGHTERS ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

Τα νέα είναι καλά!  Η συναυλία των Foo Fighters δεν θα έχει εισιτήρια, αλλά μόνο προσκλήσεις, οι οποίες θα δοθούν σε φορείς, όπως στον Δήμο Αθηναίων και στο υπουργείο Τουρισμού. Το ερώτημα για το αν θα δώσουν τελικά συναυλία οι Foo Fighters στο Ηρώδειο, το οποίο πλανάται εδώ και λίγους μήνες στο διαδίκτυο, απαντήθηκε χθες στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), το οποίο εξέτασε το σχετικό αίτημα. 

Περισσότερα Άρθρα...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.