Θέατρο: "Ο Γάμος του Καραχμέτη" του Αλ. Παπαδιαμάντη. Στο Πολιτιστικό Γέρακα

Θεατρο
Γραμματοσειρα

Το κλασικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, "Ο Γάμος του Καραχμέτη" (ή το συναξάρι μιας Αγίας Συζύγου) θα παιχθεί την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου και ώρα 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα. (Κλειτάρχου και Αριστείδου) με ελεύθερη συνεισφορά υπέρ του κέντρου ανακουφιστικής φροντίδας ασθενών τελικού σταδίου, "ΓΑΛΙΛΑΙΑ" της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. 

Η παράσταση ανεβαίνει μέσα από το σκηνοθετικό βλέμμα της γνωστής ηθοποιού Όλιας Λαζαρίδου.

Η παράσταση παίζεται ήδη στο χώρο του Παλαιού Πανεπιστημίου στην Πλάκα με τους ηθοποιούς, Νίκος Χαλδαιάκη και Ιφιγένεια Γρίβα.

Το έργο και η παράσταση

Τί είναι ο «Γάμος του Καραχμέτη» του Παπαδιαμάντη; Μια τυπική περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας, η αγωνία της επιβίωσης της κοινότητας, μια διήγηση αφύπνισης για τον πόνο του άλλου ή ένα γοητευτικό μετανεωτερικό συναξάρι;

Η συναρπαστική ιστορία εξελίσσεται στη Σκιάθο την εποχή της Τουρκοκρατίας. Το θαυμαστό τέλος αποκαλύπτει το κλειδί για το μυστήριο της αγιότητας σε έναν κόσμο σκληρό και παράλογο.

Διασκευή-σκηνοθεσία: Όλια Λαζαρίδου

Παίζουν:

Ιφιγένεια Γρίβα
Νίκος Χαλδαιάκης

Σκηνικά: Μαρία Χανιωτάκη, πάνω σε μια ιδέα του Μανώλη Ζαχαριουδάκη

Κοστούμια: Λύκειον των Ελληνίδων Αθηνών

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον «Νεολόγο» και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Παρακαλούμε, να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη.

Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.