Θέατρο: "Ζητείται Ψεύτης¨του Δημήτρη Ψαθά σε σκηνοθεσία Γ. Πετρινόλη από τη Θεατρική Ομάδα "Γαργηττός"

Θέατρο: "Ζητείται Ψεύτης¨ του Δ. Ψαθά

Θεατρο
Γραμματοσειρα

Ένα από τα καλύτερα έργα του θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά, "Ζητείται Ψεύτης" ανεβάζει στην σκηνή, η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Γαργηττός" Γέρακα υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση ενός χαρισματικού δασκάλου, του Γιώργου Πετρινόλη. 

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις είναι δύο, θα παρουσιαστούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, την Κυριακή 9 και τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017, ώρα 20:30 με συμβολικό τίμημα εισιτηρίου 5 €. Για παιδιά κάτω των 12 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη. (Τα εισιτήρια θα διατίθενται και τις δύο ημέρες, μία ώρα πριν την παράσταση έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα)

Οι ηθοποιοί που θα ενσαρκώσουν τους ρόλους του έργου, στην πλειοψηφία τους είναι οι ίδιοι που πέρυσι παρουσίασαν μια από τις ωραιότερες παραστάσεις που έχουν ανεβεί στο θεατρικό σανίδι της πόλης με το έργο "Γκόλφω for ever" και με τον ίδιο σκηνοθέτη, τον Γιώργο Πετρινόλη.

Πρόκειται για ταλαντούχους (ερασιτέχνες) ηθοποιούς, νέοι στην ηλικία, με εξαιρετική συγκρότηση, οι περισσότεροι με αυτοδίδακτες ¨τεχνικές" εμποτισμένες από πάθος προς το θέατρο, στοιχείο που βγαίνει στο σανίδι και "επικοινωνεί" με τρόπο ελκυστικό με το κοινό της "πλατείας". (για του λόγου το αληθές, το σμίλευμα αυτής της αμφίδρομης, ενδιαφέρουσας επικοινωνίας -ηθοποιών και κοινού- το "εισπράξαμε" πέρυσι σε όχι λίγες περιπτώσεις στην κατάμεστη πλατεία Ταϋγέτου του Γέρακα όπου δόθηκε η μία παράσταση του έργου, "Γκόλφω for ever")

Αναμφίβολα, η νέα εμφάνιση τους με τη διαχρονικά επικαιροποιημένη κωμωδία του Ψαθά, "Ζητείται Ψεύτης" στοιχειοθετεί ένα θετικό, αξιοσήμαντο πολιτιστικό γεγονός και ως τέτοιο το χαιρετίζουμε και με ξεχωριστό ενδιαφέρον το περιμένουμε επί σκηνής, επιφυλασσόμενοι να επανέλθουμε όταν τα φώτα της παράστασης σβήσουν, με το "αποτύπωμα" της κριτικής μας αντίληψης.

Αναφορικά με τον σκηνοθέτη/ δάσκαλο της θεατρικής ομάδας, Γιώργο Πετρινόλη, να επισημάνουμε ότι η στόφα της καλλιτεχνικής πληρότητας του λειτουργεί διεμβολιστικά προς την τέχνη της υποκριτικής, διευρύνει τους ορίζοντες των ρόλων που υποδύονται οι ηθοποιοί του και αυτό το χαρακτηριστικό του, έχει καταγραφεί σε πολλές σκηνοθετικές "παρεμβάσεις" του, όπως στο έργο των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, "Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή", στο έργο "Ράβε ξήλωνε" της Ζωής Καραβίδα και στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, με το Θεατρικό εργαστήρι "ΘΕΣΠΙΣ" Κερατέας, έργα που ο συντάκτης του κειμένου είχε την τύχη να τα δει κατά την θεατρική αναπαραγωγή τους.

Ευχής, έργον και η παράσταση "Ζητείται Ψεύτης" να πλειοδοτήσει σε επίπεδο τεχνικής και ερμηνευτικών δεξιοτήτων, θέλουμε, πολύ, να συμβεί αυτό και για ένα επιπρόσθετο λόγο:

Η περυσινή παράσταση "Γκόλφω for ever" από την θεατρική ομάδα του "Γαργηττού" ανέβασε τον πήχη ψηλά και εύλογα, στην τέχνη, θέλεις κάθε φορά το επόμενο βήμα να είναι ακόμη καλύτερο από το προηγούμενο!

 Οι συντελεστές της παράστασης

Διδασκαλία-Σκηνοθεσία: Γιώργος Πετρινόλης
Οργάνωση-Παραγωγή: Δ.Σ Πολιτιστικού Συλλόγου Ο Γαργηττός
Συγγραφή Πρόσθετης Σκηνής, Κείμενα «Νέας Αλήθειας» & Στίχοι Τραγουδιών: Μαρία Ρυζιώτου
Μουσική - Sound Design: Μιχάλης Τσακίρης, Χρήστος Τζαφόλιας
Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Ιωάννα Τριφιάτη
Κατασκευή Σκηνικών: Ζανής Πούλος, Μανώλης Πούλος
Χορογραφίες: Ιωάννα Ασπρογέρακα, Αναστασία Πανά
Φωτογραφία-Βίντεο-Ηχοληψία: Νίκος Κοντούλης
Πρόγραμμα-Διαφήμιση: Ιωάννα Ασπρογέρακα
Κομμώσεις: Νεκταρία Δέδε
Μακιγιάζ: Μαρία Γαλιατσάτου

Παίζουν οι ηθοποιοί

Αλέξανδρος Λουκάκης
Ιωάννα Ασπρογέρακα
Λάμπρος Αντωνόπουλος
Γιώργος Σιτοφόρος
Μαρία Ρυζιώτου
Κωνσταντίνα Μάρκου
Άκης Ασημάκης
Δημήτρης Μούρτσινος
Κατερίνα Πανά
Στέλιος Φράγκος
Βιβή Λεοναρδοπούλου
Ιουλία Φραγκούλη
Μαρία Γαλιατσάτου
Ελβίρα Κουτόνια

Δείτε ΕΔΩ και το link από το διαφημιστικό trailer της παράστασης


Για την προπώληση των εισιτηρίων

Σα 08, Κυ 09 & Δε 10 Ιουλίου ώρες: 10:00-13:00
και 1 ώρα πριν την παράσταση, έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα.

τηλ. επικοινωνίας: 697.546.4786 / 697.737.5152

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον «Νεολόγο» και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Παρακαλούμε, να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη.

Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.