Ψηφιακό Μουσείο Ακρόπολης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

Μουυσείο Ακρόπολης

Πολιτισμος
Γραμματοσειρα

Στην υπηρεσία του Μουσείου της Ακρόπολης, θέτει τις καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες, η Περιφέρεια Αττικής, μετά την υπογραφή της πράξης «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης» στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και στον Άξονα Προτεραιότητας 02 «Διάδοση και Ανάπτυξη Καινοτόμων Προϊόντων και Υπηρεσιών των ΜΜΕ με τη χρήση ΤΠΕ». 


Ο προϋπολογισμός για το «Ψηφιακό Μουσείο Ακρόπολης» είνα στα 1.743.820,82 ευρώ και προβλέπει τη δημιουργία ενός πολυδιάστατου ιστοχώρου για το Μουσείο της Ακρόπολης που θα περιλαμβάνει:

Πληροφορίες για το Μουσείο και για την οργάνωση της επίσκεψης σε αυτό,

Παρουσίαση της συλλογής 10.000 αντικειμένων του Μουσείου, από το Σύστημα Διαχείρισης Συλλογών,

Διαδικτυακό «εικονικό» Μουσείο όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να προγραμματίσει την επίσκεψή του σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά του, να δημιουργήσει μια «προσωπική συλλογή» από αγαπημένα εκθέματα ή να αλληλοεπιδράσει με μια από τις διαδραστικές πολυμεσικές εφαρμογές που θα δημιουργηθούν για χρήση τόσο στο φυσικό χώρο του Μουσείου όσο και στο διαδίκτυο,

Ξεχωριστό ιστοχώρο για την Παιδική Λέσχη, μέσω του οποίου τα παιδιά θα μπορούν να περιηγηθούν στο Μουσείο και να γνωρίσουν τον αρχαίο πολιτισμό παίζοντας διαδραστικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια.

Παράλληλα, σύμφωνα με την περιφέρεια Αττικής θα αναπτυχθούν 24 διαδραστικές και διαδικτυακές ψηφιακές εφαρμογές στα ελληνικά και στα αγγλικά και θα εγκατασταθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός για την παρουσίαση και υποστήριξη των εφαρμογών στον φυσικό χώρο του Μουσείου.


Σύμφωνα με την περιφέρεια Αττικής, ο Άξονας Προτεραιότητας 02 εμφανίζει ποσοστό ενεργοποίησης 73,3%, ρυθμό εκτέλεσης έργων 68,1% και απορρόφηση 64,57%, αναδεικνύοντας έτσι το ΠΕΠ Αττικής στην πρώτη θέση απορρόφησης στον συγκεκριμένο Άξονα για το έτος 2017.

Με την αναμενόμενη ένταξη της πράξης για δωρεάν WiFi στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τις στάσεις αναμονής των επιβατών, καθώς και με την εκχώρηση πόρων στις αστικές αρχές Αθήνας, Πειραιά, Δυτικής Αθήνας και Νοτίου Τομέα, θα ολοκληρωθεί η εξειδίκευση και ενεργοποίηση του συνόλου των πόρων του Άξονα Προτεραιότητας 02, που ανέρχεται σε 40.000.000 ευρώ.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον «Νεολόγο» και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Παρακαλούμε, να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη.

Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.