Η εξαιρετική Τρωική Συλλογή Σλήμαν στο «Αθέατο Μουσείο» έως την Κυριακή 20 Ιουλίου 2017

Πολιτισμος
Γραμματοσειρα

Η "Τρωική Συλλογή της Σοφίας Σλήμαν" αναδύθηκε τη Δευτέρα 29 Μαΐου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ. 34) για να παραμείνει εκεί ώς την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017. Πήλινα αγγεία, εργαλεία, μικροευρήματα και μαρμάρινα ειδώλια, που βρέθηκαν στις ανασκαφές του Ερρίκου Σλήμαν στην Τροία τη δεκαετία του 1870, και μετά το θάνατό του η η σύζυγός του Σοφία Σλήμαν δώρισε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, φιλοξενεί το «Αθέατο Μουσείο» στην «αίθουσα του βωμού». 

 

 

Η επιτυχημένη δράση του ΕΑΜ που ανά δίμηνο φιλοξενεί αθέατους θησαυρούς, ανέσυρε αυτήν τη φορά από τις αποθήκες του μουσείου την «Τρωική Συλλογή της Σοφίας Σλήμαν» θυμίζοντας ότι πλάι στα μεγάλα και σπουδαία ευρήματα σημαντικών ανασκαφών, υπάρχουν πάντα και τα ταπεινά, που δεν υπολείπονται ομορφιάς και επιστημονικής αξίας, τεκμήρια του ανθρώπινου πολιτισμού και της ιστορικής διαδρομής.

Η «Τρωική Συλλογή της Σοφίας Σλήμαν» αναδύθηκε τη Δευτέρα 29 Μαΐου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ. 34) για να παραμείνει εκεί ώς την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017.

Την Παρασκευή 9 και την Κυριακή 11 Ιουνίου αλλά και στις 14, 16 και 23 Ιουλίου, στη 1 το μεσημέρι, αρχαιολόγοι του μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στον χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για την ανακάλυψη της Τροίας, τον «θησαυρό του Πριάμου» και τις περιπέτειες της Τρωικής Συλλογής του Ερρίκου και της Σοφίας Σλήμαν, που βρίσκεται μοιρασμένη σε μεγάλα μουσεία του κόσμου.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον «Νεολόγο» και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Παρακαλούμε, να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη.

Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.