Στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των 90 χρόνων λειτουργίας της Βιβλιοθήκης ΤΕΕ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 (ώρα 18:00), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ  (Νίκης 4, Σύνταγμα, Αθήνα) τις επιστημονικές διαλέξεις:  «Ταξίδι Χωρίς Τέλος» (η προσπάθεια του ανθρώπου να κατανοήσει το Σύμπαν), του Διονύσιου Σιμόπουλου, Επίτιμου Διευθυντή του Ευγενίδειου Πλανητάριου και:

Τo Φεστιβάλ «Αναλόγιο 2017» δίνει το δικό του στίγμα στον εορτασμό έτους του Νίκου Καζαντζάκη και παρουσιάζει τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις με πηγή έμπνευσης το μοναδικό έργο του μεγάλου δημιουργού.

Άγγελος Σικελιανός, μεταμορφώσεις του αφηγητή

Με αφορμή τα 90 χρόνια από τη διοργάνωση των Α' Δελφικών Εορτών (Μάιος 1927), η ANIMART, σε συνεργασία με την Eπίκουρη Kαθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Άννα-Μαρίνα Κατσιγιάννη, οργανώνουν διημερίδα στους Δελφούς (Μουσείο Δελφικών Εορτών - Οικία Εύας & Άγγελου Σικελιανού), στις 17 και 18 Ιουλίου 2017, με θέμα τo έργο του Άγγελου Σικελιανού. 

Paul Ballanfat, Γάλλος Φιλόσοφος

Η σύγχρονη νεωτερικότητα (πολιτική, οικονομική, κοινωνική, θρησκειολογική, αισθητική) αυτοπροσδιορίζεται ως κρίση. Έτσι, ο σύγχρονος κόσμος ταυτίζεται με την κρίση. Και αναζητεί τον εμπεριστατωμένο «λόγο» της ανάλυσής της, αλλά κυρίως αυτόν της αντιμετώπισής της... «Είναι μια ολική κρίση του συστήματος της μεταφυσικής και η επικαιρότητά δεν μπορεί πλέον να οριστεί ως κρίση αλλά μάλλον ως απόλυτη κούραση του ίδιου του συστήματος, που έχει εξαντληθεί από την επιτυχία του και στρέφεται κατά του ίδιου του εαυτού λόγω του κορεσμού του...

Περισσότερα Άρθρα...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.