Άγγελος Σικελιανός, μεταμορφώσεις του αφηγητή

Με αφορμή τα 90 χρόνια από τη διοργάνωση των Α' Δελφικών Εορτών (Μάιος 1927), η ANIMART, σε συνεργασία με την Eπίκουρη Kαθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Άννα-Μαρίνα Κατσιγιάννη, οργανώνουν διημερίδα στους Δελφούς (Μουσείο Δελφικών Εορτών - Οικία Εύας & Άγγελου Σικελιανού), στις 17 και 18 Ιουλίου 2017, με θέμα τo έργο του Άγγελου Σικελιανού. 

Paul Ballanfat, Γάλλος Φιλόσοφος

Η σύγχρονη νεωτερικότητα (πολιτική, οικονομική, κοινωνική, θρησκειολογική, αισθητική) αυτοπροσδιορίζεται ως κρίση. Έτσι, ο σύγχρονος κόσμος ταυτίζεται με την κρίση. Και αναζητεί τον εμπεριστατωμένο «λόγο» της ανάλυσής της, αλλά κυρίως αυτόν της αντιμετώπισής της... «Είναι μια ολική κρίση του συστήματος της μεταφυσικής και η επικαιρότητά δεν μπορεί πλέον να οριστεί ως κρίση αλλά μάλλον ως απόλυτη κούραση του ίδιου του συστήματος, που έχει εξαντληθεί από την επιτυχία του και στρέφεται κατά του ίδιου του εαυτού λόγω του κορεσμού του...

Πραγματοποιείται στις 24 Απριλίου 2017 η πρώτη υπουργική διάσκεψη του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, το οποίο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και την ενεργή συμμετοχή του Κινέζου ομολόγου του Γουάνγκ Γι. Στο Ancient Civilizations Forum θα είναι παρόντες, εκτός από τους ΥΠΕΞ Ελλάδας και Κίνας, οι οποίοι απευθύνουν από κοινού την πρόσκληση, και οι ομόλογοί τους από Αίγυπτο, Βολιβία, Ινδία, Ιράκ, Ιράν, Ιταλία, Μεξικό και Περού.  

Διοργανώθηκε με επιτυχία, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, το Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου 2017 και για έβδομη συνεχή χρονιά, το Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας από τους Φίλους Επικούρειας Φιλοσοφίας, «Κήπος Αθηνών», «Κήπος Θεσσαλονίκης» και το Δήμο Παλλήνης, στην περιοχή καταγωγής του φιλοσόφου, τον αρχαίο Αθηναϊκό Δήμο Γαργηττού, τον σημερινό Γέρακα.

Περισσότερα Άρθρα...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.