Εθνικό Αστεροσκοπείο

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ξεκινάει τον Οκτώβριο την πραγματοποίηση τριών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε παιδιά. 

Add a comment

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εγκαινιάζει την πρωινή της ζώνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την όπερα για παιδιά και νέους "Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς" του σημαντικού συνθέτη και σκηνοθέτη Θοδωρή Αμπαζή, από την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου. Το έργο βασίζεται σε γνωστό παραδοσιακό ρώσικο παραμύθι, στο οποίο βασίστηκε επίσης και το διάσημο μπαλέτο του Ίγκορ Στραβίνσκι.

Add a comment

Το διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας» ενέταξε στο πρόγραμμα προβολών του το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Πρόκειται για μια ευχάριστη ιστορία, που συνδυάζει την γνώση με πλούσια όσο και εντυπωσιακά γραφικά εφέ. Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο σας περιμένει να ταξιδέψετε –μαζί με τον Τζέιμς Χειμέριο και τον Βλαδίμηρο Τσέχοφ– ως τις παγωμένες άκρες της Γης και από εκεί να περιπλανηθείτε στους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος! 
Add a comment

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) μετά από 22 χρόνια λειτουργίας στην Πλάκα, έχοντας φιλοξενήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, αλλάζει γειτονιά και αναπτύσσεται στον χώρο του εμβληματικού κτιρίου του Ωδείου Αθηνών. Μαζί με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην πρώτη περίοδο γνωριμίας με τον νέο χώρο. Από το Σάββατο 8 Απριλίου και για 14 εβδομάδες, παράλληλα με την έκθεση της DOCUMENTA 14, θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους να συμβάλλουν, μέσα από ειδικές δράσεις και προγράμματα, στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού του νέου Μουσείου, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της κατασκευής.  Add a comment

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.