Κυριοτερες Ειδησεις

Τελευταίες θεατρικές παραστάσεις, σήμερα, Σάββατο 24 Ιουνίου και αύριο, Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 στο πλαίσιο του 13ου Εαρινού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος υπό την ευθύνη του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος « Ο ΞΕΝΟΦΩΝ».

Το κλασικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, "Ο Γάμος του Καραχμέτη" θα παιχθεί στον ειδυλλιακό προαύλιο χώρο του μεταβυζαντινού παρεκκλησίου, Αγίου Νικολάου Παλλήνης -στην συμβολή των οδών Βυζαντίου & Σαλαμίνος, πολύ κοντά προς τον ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα- την Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:30 με ελεύθερη συνεισφορά υπέρ του κέντρου ανακουφιστικής φροντίδας ασθενών τελικού σταδίου, "ΓΑΛΙΛΑΙΑ" της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. 

Έκθεση πορτρέτων

Τεχνες

Σημαντικού ενδιαφέροντος έκθεση ζωγραφικής με έργα των σπουδαστών του Τμήματος, ¨Σχεδιάζω Πορτρέτα" του Δήμου Παλλήνης, το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου 2017 με ώρες λειτουργίας, 6-10 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα. Δάσκαλος των σπουδαστών ένας από τους κορυφαίους έλληνες πορτρετίστας, ο Τάσος Καραδήμας και μαθητές του, ενήλικοι από την ευρύτερη περιοχή, πολλοί εκ των οποίων από Παλλήνη και Γέρακα. 

Το φετινό καλοκαίρι το Μουσείο Μπενάκη μας συντροφεύει και πάλι στην πρώτη μας καλοκαιρινή έξοδο. Για πέμπτη συνεχή χρονιά ιδέες δανεισμένες από τις συλλογές του Μουσείου, την ιστορία και το περιβάλλον του Εθνικού Κήπου, εμπνέουν αμέτρητα παιχνίδια, πρωτότυπες κατασκευές και πειράματα με τα μέσα της ζωγραφικής.Οι πιο μεγάλοι φίλοι του Μουσείου Μπενάκη έχουν το μοναδικό προνόμιο να συνδυάσουν τα δροσερά ξέφωτα του Κήπου με επισκέψεις στη γειτονική μας Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα. 

Αμαλία, «Βυζαντινό», ακουαρέλα 1995

Πολιτισμος

Φιλολογική εσπερίδα απονομής των βραβείων και των επαίνων του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης στην Ελληνική Γλώσσα με θέμα «Βυζαντινές εμπνοές» δοργανώνεται στήν αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης, στην Παιανία το Σάββατο 17 Ιουνίου, όπου διαρκεί και η έκθεση έργων της γνωστής ζωγράφου Αμαλίας (Παρασκευοπούλου) με θέμα «Αναδρομές, διαδρομές, νόστοι». 

Paul Ballanfat, Γάλλος Φιλόσοφος

Συνεδρια

Η σύγχρονη νεωτερικότητα (πολιτική, οικονομική, κοινωνική, θρησκειολογική, αισθητική) αυτοπροσδιορίζεται ως κρίση. Έτσι, ο σύγχρονος κόσμος ταυτίζεται με την κρίση. Και αναζητεί τον εμπεριστατωμένο «λόγο» της ανάλυσής της, αλλά κυρίως αυτόν της αντιμετώπισής της... «Είναι μια ολική κρίση του συστήματος της μεταφυσικής και η επικαιρότητά δεν μπορεί πλέον να οριστεί ως κρίση αλλά μάλλον ως απόλυτη κούραση του ίδιου του συστήματος, που έχει εξαντληθεί από την επιτυχία του και στρέφεται κατά του ίδιου του εαυτού λόγω του κορεσμού του...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.