Κυριοτερες Ειδησεις

Tην εγγραφή του Ρεμπέτικου στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας ενέκρινε η Διακυβερνητική Επιτροπή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO, 2003) στη 12η ετήσια συνεδρίασή της, που πραγματοποιήθηκε στην Κορέα από τις 4 έως τις 9 Δεκεμβρίου. 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στ. Νιάρχος

Πολιτισμος

Ενας όμορφος, πάμφωτος «Χριστουγεννιάτικος κόσμος», καταφύγιο χαράς για όλους, με συναυλίες, προβολές ταινιών, αναγνώσεις παραμυθιών, εργαστήρια, παγοδρόμιο και πολλές ακόμη καθημερινές εκδηλώσεις και με ελεύθερη είσοδο για όλους, ξεκίνησε το ταξίδι του την 1η Δεκεμβρίου 2017, το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ολοκληρώνεται τις πρώτες μέρες του νέου έτους. 

Υπό την ευθύνη του Δήμου Παλλήνης και την καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας κατασκευής κρουστών της Εναλλακτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ "Παρέμβαση" η οποία, αξίζει να σημειωθεί, έχει μια σημαντική παράδοση στην πρωτότυπη και χειροποίητη κατασκευή μουσικών οργάνων, οργανώνεται εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων για ενήλικες, με θέμα "Ο βροχοποιός" (rainstick).

ΦΕΣΤΙΒΑΛ BREAK THE CHAIN 3

Φεστιβαλ

Το φεστιβάλ Break the Chain με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την κατάργηση της Δουλείας (2 Δεκεμβρίου), επιστρέφει για τρίτη χρονιά με νέες δράσεις, 1 και 2 Δεκεμβρίου, σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας και διαδίδει το μήνυμα «Μη μένεις αμέτοχος! Σπάσε την αλυσίδα της εκμετάλλευσης»

Τη θεατρική παράσταση "Η δύση της Ανατολής" του Παρασκευά Συριανόγλου σε διδασκαλία και σκηνοθεσία του Γιώργου Πετρινόλη παρουσιάζει το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 η θεατρική ομάδα του Δήμου Σαρωνικού στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου στο Χαιδάρι. 

Μουσείο Μπενάκη

Συνεδρια

Τον κοινωνικό αντίκτυπο των μουσείων, τον ρόλο τους στην προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και συνοχής, και το πώς η διαφορετικότητα και η προσβασιμότητα συνδέονται άμεσα με την προσέλκυση κοινού, τη χρηματοδότηση, την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα των πολιτιστικών οργανισμών, είναι τα θέματα που θα συζητηθούν διεξοδικά στο 7ο ετήσιο Συνέδριο για τα Μουσεία και τους επαγγελματίες των μουσείων και των πολιτιστικών οργανισμών σε διοργάνωση του Μουσείου Μπενάκη, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 20017 από ώρα 9 π.μ. έως 5 μ.μ. 

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.