Συστάσεις του Άρειου Πάγου για την ποινική αντιμετώπιση προσβολών κατά του περιβάλλοντος

Περιβαλλον
Γραμματοσειρα

Εγκύκλιο προς όλα τα Εφετεία και Πρωτοδικεία της χώρας διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την προστασία του περιβάλλοντος, επισημαίνοντας τη δυνατότητα σύλληψης των δραστών στο πλαίσιο του αυτοφώρου. «Ενόψει της θερινής περιόδου, που οι προσβολές από πυρκαγιές, απόρριψη λυνάτων, εκπομπή ρύπων κλπ εμφανίζουν ένταση, υπενθυμίζουμε την υποχρέωση τήρησης των σχετικών εγκυκλίων και παρακαλούμε για το αυτονόητο, αδιάληπτο ενδιαφέρον σας στην πρόληψη και στον κολασμό αξιοποίνων πράξεων κατά του περιβάλλοντος» αναφέρεται στην εγκύκλιο. 

 

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι οι υπαίτιοι των αυτόφωρων εγκλημάτων θα πρέπει να συλλαμβάνονται και στην περίπτωση διάπραξης πλημμελημάτων να παραπέμπονται σε δίκη.

Στις οδηγίες της ανώτατης Εισαγγελίας για την αντιμετώπιση της προσβολής του περιβάλλοντος, καταγράφονται τέλος, οι διατάξεις του Συντάγματος για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος καθώς και το ποινικό οπλοστάσιο της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον «Νεολόγο» και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Παρακαλούμε, να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη.

Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.