Εξασφαλισμένο θεωρείται το σύνολο των διαθέσιμων πόρων για τη διαχείριση απορριμμάτων στη χώρα και αφορά σε κονδύλια ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, όπως έκαναν γνωστό οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας & Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, 13 Ιουλίου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). 

"Τον κώδωνα του κινδύνου ότι αν δεν υπάρξει άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου της Αττικής τότε το ζήτημα θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις"... έκρουσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την παρουσία μικρού αριθμού Δημάρχων του Λεκανοπεδίου. 

«Άνθρακες ο Θησαυρός» στη διαχείριση της ανακύκλωσης  από τους 66 Δήμους της Αττικής. Με βάση τα στοιχεία του φορέα διαχείρισης σύμμεικτων αποβλήτων, του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) για την ανακύκλωση στο σύνολο των αστικών αποβλήτων που διαχειρίζονται οι Δήμοι του λεκανοπεδίου με την υποστήριξη  της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), αρμόδιας για το σύστημα των μπλε κάδων, τα καλά αποτελέσματα είναι σχεδόν ανύπαρκτα! 

Με ενυπόγραφη δήλωσή του ο επικεφαλής της του Συνδυασμού «Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο» κ. Απόστολος Βολιώτης θέτει «τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» στο κρίσιμο ζήτημα των απορριμμάτων σε ότι αφορά τη διαχείριση τους στο Δήμο Παλλήνης επισημαίνοντας με έμφαση ότι «η οριστική λύση του προβλήματος» θα προκύψει μόνο «με την εφαρμογή της μεθόδου της διαλογής στην Πηγή.»

Άρθρο Ρένας Δούρου

Με τίτλο «Απορρίμματα στο Economist», η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στην Αυγή της Κυριακής (2/7/17), αναφέρεται στο γεγονός ότι η διαχείριση των απορριμμάτων συνιστά «μια πολύ σοβαρή υπόθεση που όμως έρχεται στο προσκήνιο μόνο όταν φθάνουμε στο σημείο να απειλείται η δημόσια υγεία».

Παράταση ενός μήνα θα δοθεί στις Περιφέρειες για να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό τους για τα απορρίμματα. 

Τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε το απόγευμα της Πέμπτης η ΠΟΕ – ΟΤΑ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της. 

Να «κουρέψει» τα χρέη του προς τις ιδιωτικές εταιρείες επιχειρεί ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής για να είναι βιώσιμος και να μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα στους διαγωνισμούς για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων.

Απολογισμός πεπραγμένων από τη διοίκηση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νονού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) για τις μέχρι τώρα δράσεις της σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων Αττικής και τις προοπτικές της επόμενης χρονικής περιόδου την εξέλιξη, των οποίων, ως ένα βαθμό, συνδέει με το βαθμό ανάληψης ευθύνης εκ μέρους του Α' και Β' βαθμού Αυτοδιοίκησης.

Ένας επιπρόσθετος λόγος που επιβάλλει την άμεση ολοκλήρωση των μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στην βορειοανατολική Αττική, προκύπτει από το νέο ειδικό τέλος που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες, εκτός κι αν τα κατά τόπους Δημοτικά Συμβούλια, αποφασίσουν την επανεξέταση του θέματος. 

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.