Απολογισμός πεπραγμένων από τη διοίκηση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νονού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) για τις μέχρι τώρα δράσεις της σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων Αττικής και τις προοπτικές της επόμενης χρονικής περιόδου την εξέλιξη, των οποίων, ως ένα βαθμό, συνδέει με το βαθμό ανάληψης ευθύνης εκ μέρους του Α' και Β' βαθμού Αυτοδιοίκησης.

"Τον κώδωνα του κινδύνου ότι αν δεν υπάρξει άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου της Αττικής τότε το ζήτημα θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις"... έκρουσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την παρουσία μικρού αριθμού Δημάρχων του Λεκανοπεδίου. 

Να «κουρέψει» τα χρέη του προς τις ιδιωτικές εταιρείες επιχειρεί ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής για να είναι βιώσιμος και να μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα στους διαγωνισμούς για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων.

Παράταση ενός μήνα θα δοθεί στις Περιφέρειες για να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό τους για τα απορρίμματα. 

Ένας επιπρόσθετος λόγος που επιβάλλει την άμεση ολοκλήρωση των μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στην βορειοανατολική Αττική, προκύπτει από το νέο ειδικό τέλος που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες, εκτός κι αν τα κατά τόπους Δημοτικά Συμβούλια, αποφασίσουν την επανεξέταση του θέματος. 

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.