Τέλος άλλης εβδομάδας με αρχές τηε μεθεπόμενης (30 Ιουνίου μέχρι Τρίτη 4 Ιουλίου 2017) κατά πάσα πιθανότητα ανακοινώνονται οι επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, στις εξετάσεις, συνολικά συμμετείχαν 104.929 υποψήφιοι, εκ των οποίων 85.908 από τα γενικά λύκεια, έναντι 82.895 το 2016 και 19.021 υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ, έναντι 17.803 το 2016. 

Αν κατά τη διάρκεια της εξέτασης λόγω ξαφνικής ασθένειας, υποψήφιος αναγκαστεί να διακόψει την εξέτασή του: η Λυκειακή Επιτροπή καλεί τον υποψήφιο και αν ο υποψήφιος δηλώσει με υπεύθυνη δήλωση ότι ολοκλήρωσε τελικά την εξέτασή του, τότε το γραπτό του αποστέλλεται και βαθμολογείται κανονικά.

Από σήμερα 1/6 ως και την ερχόμενη Τρίτη 6/6 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλλουν αίτηση στην οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης προκειμένου να συμμετέχουν ως υποψήφιοι στη επιλογή των νέων διευθυντών στα σχολεία. Η θητεία των απερχόμενων διευθυντών λήγει στις 22/7, ενώ στο μεταξύ ο τρόπος επιλογής τους (κατά το νόμο “Μπαλτά-Κουράκη”) έχει κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ (λόγω της ψηφοφορίας του Συλλόγου Διδασκόντων). 

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 126/11-11-2016 οι αλλαγές που ισχύουν από φέτος στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών Γυμνασίου, είναι: 

Περισσότερα Άρθρα...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.