Τα ονόματα των νέων -αξιολογημένων- Διευθυντών στα περισσότερα Δημοτικά Σχολεία της Ανατολικής Αττικής

Σχολεια
Γραμματοσειρα

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματα των νέων Διευθυντών (και) στα Δημοτικά Σχολεία της Ανατολικής Αττικής με βάση την αξιολόγηση που προηγήθηκε. Τα στοιχεία που διαμόρφωσαν την τελική κατάταξη των υποψηφίων διευθυντών ήταν η επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση, η υπηρεσιακή κατάσταση - διοικητική, καθοδηγητική εμπειρία και η συνέντευξη. 

Η συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης εφαρμόστηκε για πρώτη φορά και ευχής έργον, τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της να συνάδουν με τις προσδοκίες που καλλιεργούνται στην εκπαιδευτική κοινότητα, κατά προέκταση και στην κοινωνία, δεδομένου ότι το διακύβευμα είναι η σωστή -από κάθε άποψη- μεταφορά της γνώσης στα παιδιά των πολιτών της.

Κάποιες, πρώτες επισημάνσεις με βάση τον ήδη διαμορφωμένο πίνακα της τελικής κατάταξης. (ο αριθμός που βρίσκεται στο αριστερό κουτάκι κάθε ονόματος αναδεικνύει τη θέση αξιολόγησης που έχει στον τελικό πίνακα ο τοποθετούμενος διευθυντής.

Δοθείσης αφορμής: την πρώτη θέση στο σύνολο των υποψηφίων κατέχει ο κ. Δημήτριος Παυλής, διευθυντής στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, με διδακτορικό και δεύτερο πανεπιστημιακό πτυχίο που τον ώθησαν στην κορυφή.

Σε μεγάλο αριθμό Δημοτικών Σχολείων της ανατολικής Αττικής, οι νέοι διευθυντές που από 1η Αυγούστου αναλαμβάνουν καθήκοντα, αντικαθιστούν συναδέλφους τους που είχαν εκλεγεί με ψηφοφορία από τους εκπαιδευτικούς κάθε Σχολείου. Ενδεικτική η περίπτωση της Παλλήνης.

Από τους 7 Διευθυντές, οι 5 είναι νέοι και μόνο δύο θα συνεχίσουν να ασκούν καθήκοντα  στα Σχολεία που έως τώρα υπηρετούσαν.

Για την σαφή κατανόηση εκ μέρους των αναγνωστών του 'Ν" αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, οι επιλογές των Σχολείων έγιναν από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Απλώς, πρέπει να τονιστεί, ότι όσο πιο ψηλά στην επετηρίδα βρισκότανε ο εκπαιδευτικός τόσο περισσότερες επιλογές είχε από τους συναδέλφους του που βρέθηκαν στο μέσο ή στις χαμηλότερες θέσεις του πίνακα κατάταξης.

Σε ότι αφορά τη συνέντευξη η οποία επανήλθε -"μεταφέροντας" πιθανώς και κάποια από τα διαχρονικά προβλήματά της...!-  οφείλεται σε απόφαση του ΣτΕ. Απόφαση που  έκρινε ως αντισυνταγματική τη μυστική ψηφοφορία του Συλλόγου διδασκόντων στις εκλογές των Διευθυντών.  

Βέβαια, οι δικαστές που εξέδωσαν τη απόφαση προφανώς και δεν μπήκαν στον κόπο να μελετήσουν βαθύτερα εάν και κατά πόσο διασφαλίζονται οι αρχές της αξιοκρατίας και ισοτιμίας από τα μέλη ενός Συμβουλίου επιλογής, με τη μοριοδότηση μέσω της συνέντευξης, αυτό, όμως, είναι μια άλλη υπόθεση που απαιτεί βαθυστόχαστο προβληματισμό!

Ακολουθούν οι πίνακες των Διευθυντών που τοποθετήθηκαν στα Σχολεία της Ανατ. Αττικής, εκκρεμούν μόνο τα Σχολεία των Δήμων, Λαυρεωτικής και Σαρωνικού -ελπίζουμε ως αύριο, να καλυφθεί η εκκρεμότητα- και σε ότι αφορά τους διευθυντές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση,  αναμένεται (καλώς εχόντων...) αύριο, Παρασκευή, να γίνουν "αρμοδίως" γνωστά.

Οι πίνακες που ακολουθούν αφορούν τα Δημοτικά Σχολεία: Παλλήνης, Γέρακα, Ανθούσας, Παιανίας, Γλυκών Νερών, Σπάτων, Αρτέμιδος, Ραφήνας, Πικερμίου, Κρωπίας και Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον «Νεολόγο» και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Παρακαλούμε, να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη.

Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.