Πέρασαν λοιπόν εκατό χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή επανάσταση, που γέμισε ελπίδες τους καταπιεσμένους και εξαθλιωμένους του κόσμου.

Εκατό δυστροπα χρόνια, των οποίων η σκόνη φέρνει ακόμα τη μυρωδιά του πολέμου που άφησε εκατομμύρια νεκρά θύματα, αλλά και ζωντανά φαντάσματα.

Χρόνια όπου κομματικές νομεγκλατούρες κατέστρεψαν, προσωρινά πιστεύω, ό,τι επενδυθηκε τότε στην προοπτική του σοσιαλισμού. Όπου αδίστακτες χούντες αλλά και '' δημοκρατικές ", ασύδοτες και ανάλγητες κυβερνήσεις και παγκόσμια συμφέροντα κατέστρεψαν το περιβάλλον, εκμεταλευτηκαν, φτωχοποίησαν, σκότωσαν ψυχές και συνειδήσεις, έθρεψαν τρομοκράτες.

Χρόνια που όμως γέννησαν και αντιστάσεις, κινήματα και αγώνες για ζωή καλύτερη, άλλοτε νικηφόρα, άλλοτε όχι.

Σήμερα, απέναντι σε επικίνδυνους υστερικούς ηγέτες, όπως αυτούς των ΗΠΑ και της Β. Κορέας, απέναντι στην Ευρώπη του ισχυρού και ανάλγητου βορά που ξεζουμιζει το νότο, απέναντι στην Αφρική που πεινάει και διψάει, απέναντι στους τυχοδιωκτικούς πολεμους που εξαφανίζουν έθνη και γεμίζουν τα μονοπάτια της γης με απελπισμένες στρατιές προσφύγων, απέναντι στη φρίκη της τρομοκρατίας, στέκεται μια νέα γενιά διστακτική, θυμωμένη,με σφιγμενο στομάχι και χιλιάδες ερωτήματα και "κατηγορώ" στο στόμα.

Μία γενιά που αναζητά ιδανικά. Εμείς οι παλαιότεροι οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη απο τους νέους για όσα άσχημα επιτρέψαμε να γίνουν, αλλά να τους μιλήσουμε και για οσα κατακτήθηκαν.

Οφείλουμε να τους ακούσουμε και να επικοινωνήσουμε μαζί τους με τη γλώσσα της αλήθειας.

Να παραδεχτούμε τα λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν. Να υιοθετήσουμε πρακτικές στη σκέψη και στη δράση μας που να αποδεικνύουν ότι δεν αψηφούμε την ιστορία,πρόσφατη και παλιότερη.

Να τους ενθαρρύνουμε να ξεπεράσουν την απογοήτευση και να μην αφήσουν σε άλλους τη μοίρα τους.

Να γίνουν συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές των εξελίξεων, αλλά με κριτική σκέψη και νοοτροπίες καλύτερες, μακριά από κομφορμισμούς ιδεοληψίες και προσωπικές μικρότητες.

Παρακολουθωντας προχθες για τρίτη φορά την ταινία "Η σκόνη του χρόνου" του μαγικού σκηνοθέτη του ιστορικού παρελθόντος, Θόδωρου Αγγελόπουλου, επιβεβαίωσα και πάλι την αίσθηση ότι η μόνη ευκαιρία να ακυρώσουμε την ουτοπία, ο μόνος δρόμος να ξαναβρούν οι νέοι ιδανικά, στόχους, όνειρα, ο μόνος τρόπος να συνδεθεί αρμονικά το παλιό με το καινούργιο είναι η αλήθεια και η διδαχη από την ιστορία.

Μίλια Κοπτη
Δημοτική Σύμβουλος
"Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο" Δήμου Παλλήνης.

Μαρίκες Ραφήνας

Εμμανουέλα Τερζοπούλου

Οι φωτογραφίες που επισυνάπτω είναι από την καντίνα στην παραλία Μαρίκες το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου! Ακόμη και ο πιο δύσπιστος οφείλει να ομολογήσει ότι μετά τις παρεμβάσεις «αναβάθμισης» της παραλίας, όπως διατείνονταν η Δ/σα Σύμβουλος του ΟΛΡ κ.Αδαμοπούλου, η παραλία Μαρίκες φέτος ήταν πιο υποβαθμισμένη από ποτέ:

Γ.Σ. Συνιδιοκτησίας Παιανίας

 

Πριν μερικούς μήνες είχαμε αναφερθεί μέσω της παρούσας στήλης -Δείτε Ε Δ Ω - για τα όσα είχαν γίνει στον αγροτικό συνεταιρισμό Συνιδιοκτησία της Παιανίας και για τους κινδύνους που ελλόχευαν. Πέρασαν 4 μήνες, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή, που είχε αναλάβει μέσα από έκτακτη ΓΣ που είχε προηγηθεί, έφερε εις πέρας την αποστολή της και προκήρυξε Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη νέου ΔΣ του συνεταιρισμού.

Στο διάστημα που μεσολάβησε με κόπο και αυταπάρνηση τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής έκαναν σχεδόν το αδύνατο!

Κατάφεραν και νοικοκύρεψαν το συνεταιρισμό και έφτασαν το πρόβλημα που υπήρχε, σε ένα σημείο λίγο πριν την οριστική λύση.

Να θυμίσουμε ότι το πρόβλημα είχε προκύψει διότι η πρώην διοίκηση του συνεταιρισμού δεν είχε κάνει το παραμικρό για να εναρμονιστεί το καταστατικό του συνεταιρισμού με βάση το νέο νομικό πλαίσιο που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2016 και είχε προθεσμία εφαρμογής μέχρι τον Απρίλιο του 2017.

Στη Γενική Συνέλευση που διεξήχθη στην αίθουσα της Συνιδιοκτησίας την Δευτέρα 28/8 γίναμε μάρτυρες πρωτόγνωρων καταστάσεων.

Ειπώθηκαν και ακούστηκαν πράγματα, -Διαβάστε την ανακοίνωση της Δεκαμελούς Προσωρινής Επιτροπής Ε Δ Ω - που χωρίς υπερβολές, μπορεί και να παραβιάζουν μεγάλο μέρος του ποινικού, φορολογικού ακόμα & πολεοδομικού κώδικα.

Ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, κ Γιώργος Στάμου, κατά την έναρξη της ΓΣ διάβασε ένα κείμενο που συντάχτηκε ομοφώνως από όλα τα μέλη της προσωρινής διοίκησης και πραγματικά δείχνει σε τι δυσμενή κατάσταση είχε περιέλθει ο συνεταιρισμός.

Σε αυτό το κείμενο ακούσαμε ότι ο τελευταίος εκλεγμένος πρόεδρος εκλέχτηκε το μακρινό 2007 και ήταν ο νυν Δήμαρχος κ Σπύρος Στάμου. (!)

Φυσικά με βάση το καταστατικό θα έπρεπε να κάνει ΓΣ και εκλογές το 2010 αλλά πιθανότατα αυτό κρίθηκε ως περιττό και έτσι παρέμεινε χωρίς καμία δημοκρατική διαδικασία μέχρι και το 2014 όπου και παρέδωσε, αυθαίρετα και πάλι, στον αντιδήμαρχο και στενό του συνεργάτη κ Πρίφτη, όπου και αυτός μετά από μερικούς μήνες, συνεχίζοντας με την ίδια αυθαιρεσία, παρέδωσε το 2017 στο κ Νίκο Δάβαρη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη παράταξη του κ Σπύρου Στάμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.


Εδώ και πολλά χρόνια, έχω διαχωρίσει τη θέση μου, έχοντας και προσωπικη αντίληψη, από τις λογικές, την τακτική και τις στρατηγικές των περισσότερων κομουνιστικων κομματων, θεωρώντας ότι όντας εγκλωβισμένα στο παρελθόν και σε σοβαρές ιδεοληψίες δεν συνεισφέρουν στην μάχη για κοινωνική αλλαγή.

Χρεώνω και εγώ στις ηγεσίες τους τεράστια ιστορικα λάθη, αντιδημοκρατικες συμπεριφορές και μεθόδους, ένοχοποίηση και σπίλωση προσώπων.

ΟΜΩΣ ως άτομο που θεωρεί πρωτιστο αγαθό για την ζωή την ειρήνη και της δημοκρατία, και που επέλεξε την ενεργό συμμετοχή από πολύ νωρίς στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή, ως μάνα και εγώ παιδιών που μάχονται για ιδανικα και δίκαιες κοινωνίες, δεν δέχομαι ούτε στο ελάχιστο τις αναισχυντες προσπάθειες της πολιτικής αλητείας για ισοπέδωση των πάντων και της ιστορίας.

Αρνούμαι με βδελυμία την εξίσωση των εκατομμυρίων σοβιετικων που με το αίμα τους σταμάτησαν τη χιτλερικη λαίλαπα, με τις στρατιές του παράφρονα της ιστορίας.

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.