Κυριοτερες Ειδησεις

Ο κίνδυνος να πάθει κανείς έμφραγμα είναι κατά 17 φορές αυξημένος, μέσα στην πρώτη εβδομάδα μετά από μία αναπνευστική λοίμωξη, όπως πνευμονία, γρίπη ή βρογχίτιδα, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα. 

Με δωρεάν κλινική εξέταση και δερματοσκόπηση προς όλους και προνομιακές εκπτώσεις για τυχόν απαιτούμενες επεμβατικές πράξεις (αφαίρεση σπίλων), συμμετέχει το Ερρίκος Ντυνάν Ηospital Center στις γενικότερες δράσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος (5 Μαΐου), ενισχύοντας παράλληλα και την καμπάνια της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρείας για την ελληνική εβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος (8-12 Μαΐου).  

Mε νέο σύστημα εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο θα παίρνουν από τον Οκτώβριο την ειδικότητα οι γιατροί. Είναι ενδιαφέρον ότι η βαθμολογία τους θα μετρά για την πρόσληψή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ακόμα, θεσμοθετούνται νέες ειδικότητες που έως τώρα δίνονταν μόνο στο εξωτερικό. Όπως γράφει το «Έθνος», το υπουργείο Υγείας έχει δεχτεί γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), η οποία προβλέπει –μεταξύ άλλων– πανελλαδικές εξετάσεις για ειδικότητα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μέχρι σήμερα οι εξετάσεις γίνονταν στην Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) όπου ανήκε το νοσοκομείο ειδίκευσης κάθε γιατρού.

Καταφτάνει στο πιάτο μας μαζί με την Άνοιξη, έχει σημαντική αξία για την υγεία μας και χαρίζει φρεσκάδα στα πιάτα μας. Μπορούμε, όμως, να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι για να σας πείσουμε. Με 17 θερμίδες στα 100 γραμμάρια, 1 γραμμάριο φυτικών ινών, 30% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε βιταμίνη C, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6, σίδηρο και βιταμίνη Α, το κολοκυθάκι εκτός από άρωμα άνοιξης φέρνει και την υγεία στο πιάτο μας, με πολλούς τρόπους. Ας δούμε 5 από αυτούς. 

Οι τοπικές αρχές της Βενετίας απαγόρευσαν δια νόμου το άνοιγμα νέων καταστημάτων που θα πωλούν σουβλάκια, κεμπάμπ και γενικότερα έτοιμο φαγητό, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει η πόλη τον γραφικό της χαρακτήρα. Ο νόμος πέρασε την Πέμπτη και περιορίζει ακόμα και τα καταστήματα που πωλούν πίτσες με το κομμάτι, ενώ γλιτώνουν όσοι πωλούν χειροποίητα παγωτά. Στόχος είναι να περιοριστεί η κατανάλωση γρήγορου φαγητού στους δρόμους, ώστε, όχι μόνο να κρατηθούν καθαροί οι υπαίθριοι χώροι, αλλά και να προστατευτούν τα παραδοσιακά προϊόντα. 

Βραστές, ψητές, στο φούρνο ή πουρέ, οι πατάτες είναι μια από τις τροφές που αγαπάμε όλοι. Ωστόσο, πολλοί τις αποφεύγουν θεωρώντας πως παχαίνουν και πως οι υδατάνθρακες και το άμυλο που περιέχουν επιβαρύνουν την υγεία τους. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει όπως εξηγεί η Lauren Graf , διαιτολόγος και υπεύθυνη του προγράμματος για την υγεία της καρδιάς, Cardiac Wellness Program, στο Ιατρικό Κέντρο Montefiore της Νέας Υόρκης. 

Δημοφιλή πιάτα από διάσημες εθνικές κουζίνες και πού θα τα δοκιμάσετε. Συγκεκριμένα:  Enchiladas, μεξικάνικη κουζίνα,  Pad Thai, ταϊλανδέζικη κουζίνα, Maki και nigiri, ιαπωνική κουζίνα, Tandoori chicken, ινδική κουζίνα και Pasta Carbonara, ιταλική κουζίνα. Δείτε τα... 

"Εάν θέλουμε να παρασκευάσουμε αγγουράκια τουρσί, επιλέγουμε μικρά αγγουράκια σε μέγεθος και όχι τα μεγάλα αγγούρια που χρησιμοποιούμε συνήθως στη σαλάτα."

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.