Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η δολοφονία του 59χρονου Μανούσου Ριτζάκη η οποία διαπράχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 15 Ιουλίου 2017, επί της Λεωφ. Μαραθώνος έναντι της επιχείρησης πώλησης κρεάτων, "Ανδριόπουλος". 

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 9-8-2017 στην Αρτέμιδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ανεκτέλεστη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης οκτώ (8) ετών για απάτη κατ' εξακολούθηση. 

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλανδρίου, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από πελάτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Η τοπική κοινωνία του Γέρακα ξεπροβόδισε το απόγευμα τον Μανούσο Ριτζάκη στην "τελευταία κατοικία" του.  Λίγο νωρίτερα, στον ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, περισσότερα από 500 άτομα έσπευσαν να αποδώσουν στον 59χρονο συμπολίτη τους το "στερνό αντίο" και να συλλυπηθούν τους οικείους του στη δοκιμασία της αναπάντεχης απώλειας του  που βιώνουν από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

Το παλιό, αποκρουστικό σενάριο που "θέλει" άτομα κατά κανόνα νεαρής ηλικίας να προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες πυρασφάλειας σε περιφερειακούς Δήμους και εκ των υστέρων να αποδεικνύεται ότι κάποιες από τις πυρκαγιές ήταν έργο δικό τους,  επαληθεύτηκε για μια ακόμη φορά.

Συνελήφθη, στην Ραφήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 53χρονος ημεδαπός για ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής.

Δολοφονημένος εντός του  Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου του,  βρέθηκε το μεσημέρι, ο Μανούσος Ριτζάκης, 59 ετών από την Κρήτη, μόνιμος κάτοικος Γέρακα. 

Περισσότερα Άρθρα...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.