Επίσκεψη του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις της "Apivita" στο Μαρκόπουλο Ανατολικής Αττικής

Τοπ. Οικονομια
Γραμματοσειρα

Την ανάγκη αξιοποίησης «του σημαντικότερου συγκριτικού πλεονεκτήματος του τόπου, της ελληνικής γης» ώστε να δοθεί ώθηση στην οικονομία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της Apivita στο Μαρκόπουλο Ανατολικής Αττικής. 

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, της ελληνικής γης», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Δήλωσε επίσης «χαρούμενος που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Apivita», μίας εταιρείας, που όπως είπε, «έχει ξεχωρίσει για τους εντυπωσιακούς αριθμούς του κύκλου εργασιών της, αλλά και γιατί αποτελεί μία επιχειρηματική προσπάθεια που κατάφερε να μεγαλουργήσει στη διεθνή αγορά με μια διαφορετική φιλοσοφία, όχι μόνο στον τρόπο οργάνωσης παραγωγής, αλλά στην ουσία της παραγωγής, γιατί βασικό αξιακό θεμέλιο του παραγωγικού προτύπου της είναι ότι η κερδοφορία δεν μπορεί να είναι ο αυτοσκοπός στην εξυπηρέτηση του οποίου θα θυσιάσουμε τα πάντα».

 

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η Ελλάδα μπορεί να παράξει και παράγει», αλλά δυστυχώς, όπως παρατήρησε, τα προηγούμενα χρόνια «δεν ρίξαμε το βάρος που έπρεπε στην έρευνα, στην καινοτομία, στην παραγωγή προϊόντων με βάση τον πρωτογενή τομέα της πατρίδας μας».

«Επιδίωξή μας είναι να μετατρέψουμε αυτό που όλα τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε φωτεινή εξαίρεση, σε κανόνα στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την παραγωγή... Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο συμβατό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, που θα πολλαπλασιάζει την προστιθέμενη αξία, θα επικεντρώνει στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, μέσα από την έρευνα και την καινοτομία», πρόσθεσε.

Συστατικό στοιχείο του παραγωγικού αυτού μοντέλου, συμπλήρωσε, θα πρέπει να είναι ο απόλυτος σεβασμός των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι είναι ο σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα παραγωγής.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον «Νεολόγο» και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Παρακαλούμε, να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη.

Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.