Αργία

«Εθιμικού» χαρακτήρα είναι η αργία του Αγίου Πνεύματος την προσεχή Δευτέρα 5 Ιουνίου και οι μισθωτοί που δεν θα εργαστούν τη συγκεκριμένη ημέρα δεν θα έχουν καμία μείωση στις μηνιαίες αποδοχές τους. Το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ τονίζει ότι η συγκεκριμένη ημέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. 

Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων «INTERNATIONAL LIFE Ανώνυμη Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζωής» και «INTERNATIONAL LIFE Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων» και την ένταξή τους σε ασφαλιστική εκκαθάριση αποφάσισε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Τράπεζας Ελλάδος, οι δύο επιχειρήσεις δεν διέθεταν επαρκή ίδια κεφάλαια για την κάλυψη των Κεφαλαιακών Απαιτήσεων Φερεγγυότητάς των, οι οποίες, είναι αναγκαίες για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, και δεν κατέστη εφικτή η απαιτούμενη αύξηση των μετοχικών κεφαλαίων τους.  

Τέλος εποχής και τυπικά από σήμερα για το σήμα «Carrefour» στην Ελλάδα, καθώς όλες οι σχετικές επιγραφές που υπήρχαν στα καταστήματα του δικτύου της «Μαρινόπουλος» επιτρεπόταν να είναι ανηρτημένες μέχρι και χθες, βάσει της συμφωνίας που έχει γίνει με τον γαλλικό όμιλο. Επειτα από 17 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά το σήμα του γαλλικού ομίλου, που παραμένει κραταιός σε άλλες αγορές, δεν θα υπάρχει πια σε καταστήματα. Την ίδια ώρα ο όμιλος Σκλαβενίτη που απέκτησε το δίκτυο της «Μαρινόπουλος» εντατικοποιεί τις σχετικές εργασίες προκειμένου να κερδίσει το στοίχημα του Πάσχα. 

Με επιτυχία ολοκλήρωσε η Reds την παρουσία της στη μεγαλύτερη έκθεση ακινήτων παγκοσμίως, MIPIM 2017, που πραγματοποιήθηκε εντός της εβδομάδας στις Κάννες. Η εισηγμένη παρουσίασε στη διεθνή επενδυτική κοινότητα τα σημαντικότερα έργα που έχει σε εξέλιξη, με την προσδοκία να υποκινήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Στο επίκεντρο βρέθηκε η δρομολογούμενη ανάπτυξη στην περιοχή της Κάντζας στην Παλλήνη (πρώην κτήμα Καμπά).  

Με σημαντικά ονόματα του λιανεμπορίου ενισχύεται το εμπορικό κέντρο Smart Park στην περιοχή Γυαλού των Σπάτων, του οποίου η δεύτερη φάση επέκτασης, κατά 18.000 τ.μ., βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.  Από την 1η Μαρτίου, το σουπερμάρκετ "Σκλαβενίτης” αντικατέστησε το Carrefour - Μαρινόπουλος, καταλαμβάνοντας επιφάνεια 8.500 τετραγωνικών μέτρων περίπου, με το στοίχημα που μένει να κερδηθεί να είναι της επανάκτησης της πελατείας. Το σουπερμάρκετ σύμφωνα με πληροφορίες θα διαθέσει μέρος των χώρων του σε υπομισθωτές και μαζί με το πολυκατάστημα Jumbo, αντιπροσωπεύουν το 50% περίπου της μισθωτικής επιφάνειας και αποτελούν τους βασικούς μισθωτές (anchor tenants) του Smart Park. 

Συνεχές ωράριο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ προτείνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου, για τη λειτουργία των καταστημάτων την περίοδο πριν από την εορτή του Πάσχα, ενώ την Κυριακή 9 Απριλίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 6 Απριλίου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, η αγορά θα λειτουργεί με πασχαλινό ωράριο και από την Τρίτη 18 Απριλίου επανέρχεται το ωράριο στους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.  

Για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το τριήμερο 18-20 Μαρτίου 2017, η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων & ποτών στην Ελλάδα. Η Food Expo 2017 θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Expo παράλληλα με τη διεθνή έκθεση Οίνων & Αποσταγμάτων Oenotelia. Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας «Forum A.E.» Νίκος Χουδαλάκης επισήμανε ότι στη φετινή έκθεση φιλοξενούνται περισσότεροι από 1.200 Ελληνες και ξένοι εκθέτες σε 45.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας. Την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν περισσότεροι από 60.000 επαγγελματίες από 28.000 επιχειρήσεις του ευρύτερου κλάδου τροφίμων & ποτών και της εστίασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  

Περισσότερα Άρθρα...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.