Πρόστιμο ύψους 153.726,77 ευρώ επέβαλε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ), με ομόφωνη απόφασή της,‭ στην ‬εταιρ‭εία ‬Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα ΑΕΕ.

Αργία

«Εθιμικού» χαρακτήρα είναι η αργία του Αγίου Πνεύματος την προσεχή Δευτέρα 5 Ιουνίου και οι μισθωτοί που δεν θα εργαστούν τη συγκεκριμένη ημέρα δεν θα έχουν καμία μείωση στις μηνιαίες αποδοχές τους. Το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ τονίζει ότι η συγκεκριμένη ημέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. 

Με σημαντικά ονόματα του λιανεμπορίου ενισχύεται το εμπορικό κέντρο Smart Park στην περιοχή Γυαλού των Σπάτων, του οποίου η δεύτερη φάση επέκτασης, κατά 18.000 τ.μ., βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.  Από την 1η Μαρτίου, το σουπερμάρκετ "Σκλαβενίτης” αντικατέστησε το Carrefour - Μαρινόπουλος, καταλαμβάνοντας επιφάνεια 8.500 τετραγωνικών μέτρων περίπου, με το στοίχημα που μένει να κερδηθεί να είναι της επανάκτησης της πελατείας. Το σουπερμάρκετ σύμφωνα με πληροφορίες θα διαθέσει μέρος των χώρων του σε υπομισθωτές και μαζί με το πολυκατάστημα Jumbo, αντιπροσωπεύουν το 50% περίπου της μισθωτικής επιφάνειας και αποτελούν τους βασικούς μισθωτές (anchor tenants) του Smart Park. 

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2161/Β/23-6-2017 η νέα Υγειονομική Διάταξη Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/2017 με τους Υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων / ποτών. Η ισχύς της νέας Υγειονομικής διάταξης αρχίζει από την 9η Ιουλίου 2017. (Δείτε το σύνολο της Υγειονομικής Διάταξης ΕΔΩ)

Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων «INTERNATIONAL LIFE Ανώνυμη Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζωής» και «INTERNATIONAL LIFE Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων» και την ένταξή τους σε ασφαλιστική εκκαθάριση αποφάσισε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Τράπεζας Ελλάδος, οι δύο επιχειρήσεις δεν διέθεταν επαρκή ίδια κεφάλαια για την κάλυψη των Κεφαλαιακών Απαιτήσεων Φερεγγυότητάς των, οι οποίες, είναι αναγκαίες για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, και δεν κατέστη εφικτή η απαιτούμενη αύξηση των μετοχικών κεφαλαίων τους.  

Τέλος εποχής και τυπικά από σήμερα για το σήμα «Carrefour» στην Ελλάδα, καθώς όλες οι σχετικές επιγραφές που υπήρχαν στα καταστήματα του δικτύου της «Μαρινόπουλος» επιτρεπόταν να είναι ανηρτημένες μέχρι και χθες, βάσει της συμφωνίας που έχει γίνει με τον γαλλικό όμιλο. Επειτα από 17 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά το σήμα του γαλλικού ομίλου, που παραμένει κραταιός σε άλλες αγορές, δεν θα υπάρχει πια σε καταστήματα. Την ίδια ώρα ο όμιλος Σκλαβενίτη που απέκτησε το δίκτυο της «Μαρινόπουλος» εντατικοποιεί τις σχετικές εργασίες προκειμένου να κερδίσει το στοίχημα του Πάσχα. 

Περισσότερα Άρθρα...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.