Τέλος προθεσμίας σήμερα τα μεσάνυχτα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με εξαίρεση τους φορολογούμενους που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής και όσοι ανήκουν στις Δ.Ο.Υ Παλλήνης και Ελευσίνας για τους οποίους η υποχρέωση υποβολής, παρατάθηκε ως τις 30η Οκτωβρίου 2018.  

Add a comment

Τέθηκαν νέοι κανόνες για οφειλέτες με συνολικά χρέη (προς όλους τους πιστωτές ή προς το Δημόσιο, κατά περίπτωση) άνω των 125.000 ευρώ, που προβλέπουν την υποχρέωση του οφειλέτη να προσκομίσει αξιολόγηση βιωσιμότητας και σχέδιο αναδιάρθρωσης οφειλών.  Οδηγίες στις εφορίες για τις αλλαγές που επήλθαν στη ρύθμιση των 120 δόσεων δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με στόχο να αποφευχθούν προβλήματα και διαμαρτυρίες από όσους επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτήν. 

Add a comment

Το ευρώ ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ημερών μετά τις δηλώσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που σηματοδοτούν μία πιο αυστηρή πολιτική της. 

Add a comment

Το «πάγωμα» των πλειστηριασμών για τον νομό Αττικής συμφώνησαν το υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης με τους συμβολαιογράφους και τις τράπεζες. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι πλειστηριασμοί αναβάλλονται για διάστημα περίπου 3 μηνών ενδεχομένως και μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018. 

Add a comment

Τις προϋποθέσεις χορήγησης του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) για το 2019 καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη και του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου. 

Add a comment

Μάριο Σεντένο, επικεφαλής του Eurogroup

Σε εργαλείο «ενισχυμένης εποπτείας» για τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας προσανατολίζεται η Κομισιόν, όπως πιστοποιεί η απολογιστική επιστολή του επικεφαλής του Eurogroup Μ. Σεντένο για την πρόσφατη συνεδρίαση του Οργάνου στη Σόφια.  

Add a comment

Περισσότερα Άρθρα...