Πλήγμα για την Ελλάδα ενδέχεται να επιφέρει η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. στο χρονικό διάστημα 2021-2027, με μεγάλες περικοπές από τα διαρθρωτικά ταμεία και το Ταμείο Συνοχής.   

Add a comment

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας με το σκεπτικό ότι το χρέος της γενικής κυβέρνησης βρίσκεται σε τροχιά βιωσιμότητας χάρη στην αναπτυσσόμενη οικονομία, τον μειωμένο πολιτικό κίνδυνο και τα πρωτογενή πλεονάσματα που υπερβαίνουν τον στόχο των πιστωτών, γράφουν οι Financial Times. 

Add a comment

Ανοίγει, αύριο, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, η εφαρμογή για τη ρύθμιση οφειλών έως 50.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία, για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κι αρχιτέκτονες, δημοσιογράφους, οικονομολόγους και λογιστές, που ως φυσικά πρόσωπα (που δεν έχουν δηλαδή τη λεγόμενη πτωχευτική ικανότητα) έχουν εισόδημα από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. 

Add a comment

Εξωδικαστικός Μηχανισμός

Στο τελικό στάδιο έχει εισέλθει πλέον η διαδικασία ένταξης και των ελεύθερων επαγγελματιών με οφειλές έως 50.000 ευρώ στον μηχανισμό εξωδικαστικού συμβιβασμού. 

Add a comment

Χαμηλότερος από το ένα τρίτο του μέσου πλούτου στις χώρες του ΟΟΣΑ ήταν ο μέσος πλούτος των Ελλήνων το 2014 ήταν, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας (The Changing Wealth of Nations 2018). 

Add a comment

Στην εξαγορά «κόκκινων δανείων» δημοσίων υπαλλήλων προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Καθημερινή». Κατά το δημοσίευμα, η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου εξετάζει σοβαρά τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης μέσω νομοθετικής ρύθμισης.

Add a comment

Μόνον προσωρινό χαρακτήρα έχει η αναστολή της μεταβίβασης των τριών ΔΕΚΟ, ΟΣΕ Α.Ε., Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ) και Αττικό Μετρό Α.Ε., στο υπερταμείο. Οι συγκεκριμένες ΔΕΚΟ θα περιέλθουν στο υπερταμείο σε δεύτερο χρόνο και αφού ολοκληρωθεί η αποτίμηση των περιουσιακών τους στοιχείων. 

Add a comment

Περισσότερα Άρθρα...