Επεκτείνεται και για την παλαιότερη πάγια ρύθμιση του ν.4152/2013 το δικαίωμα του οφειλέτη να ζητά να μπει σε ρύθμιση η δόση που αδυνατεί να καταβάλει πριν αυτή καταστεί εκπρόθεσμη. 

Εσοδα 2 δισ. ευρώ το 2018 και 1 δισ. το 2019 από τις αποκρατικοποιήσεις προβλέπει το μνημόνιο. Η κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που θα επιτρέψουν την υλοποίηση του master plan του ΤΑΙΠΕΔ σε χρόνο-ρεκόρ. Εως τον Μάρτιο θα πρέπει να έχουν προκηρυχθεί οι διαγωνισμοί για την πώληση των ΕΛΠΕ, της ΔΕΠΑ, του 17% της ΔΕΗ, του 30% του διεθνούς αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», ώστε να ολοκληρωθούν έως τον Ιούνιο. 

Ερχονται νέες αυξήσεις στα τιμολόγια κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Αρχής γενομένης από την περασμένη Τρίτη 14 Νοεμβρίου και μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα αυξήσουν τις ονομαστικές χρεώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

Την παράταση της ρύθμισης για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων μέχρι τις 25 Νοεμβρίου αποφάσισε η κυβέρνηση. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι έχουν κάνει ήδη χρήση των ευεργετικών διατάξεων κλείνοντας εκκρεμείς υποθέσεις τους με την εφορία, υποβάλλοντας με χαμηλότερα πρόστιμα τροποποιητικές δηλώσεις. 

Σε κλείσιμο χιλιάδων ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων οδηγούν τελικά οι αποφάσεις του ΣτΕ σχετικά με τη δυνατότητα του Δημοσίου να επεκτείνει το χρόνο παραγραφής σε βάθος 20ετίας. Οι διατάξεις του Kώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ) για 20ετή παραγραφή μπορούν να εφαρμοστούν σε εκκρεμείς υποθέσεις ελέγχου που αφορούν στις χρήσεις των ετών 2012 και 2013 και όχι σε προγενέστερες του έτους 2012, ορίζει εγκύκλιος του επικεφαλής της ΑΑΔΕ κατόπιν της σχετικής γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. 

Απόφαση με μεγάλη βαρύτητα σε φορολογικό, ποινικό και οικονομικό επίπεδο εξέδωσε χθες, Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 το Συμβούλιο της Επικρατείας, που έκρινε ότι οι έλεγχοι των Αρχών σε τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων σε ημεδαπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν μπορεί να επεκταθεί πέραν της πενταετίας. 

Την επεξεργασία των στοιχείων από τα συστήματα εισροών- εκροών, καθώς και τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων στις περιπτώσεις που εντοπίζεται πολύωρη διακοπή λειτουργίας του συστήματος ανακοίνωσε χθες ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής στο τέταρτο συνέριο «Athens law forum on taxation».

Περισσότερα Άρθρα...