Υπ. εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης

Τη χρονική αποσύνδεση της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών ή και των εθνικών από τις ευρωεκλογές επιθυμεί η κυβέρνηση και εντός των επόμενων μηνών φαίνεται αποφασισμένη να προωθήσει σχετική νομοθετική ρύθμιση. 

Με ομιλία της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης" Φώφης Γεννηματά θα ξεκινήσουν οι εργασίες της 3ης Περιφερειακής Ημερίδας της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης" στο Μουσείο Βορρέ της Παιανίας, αύριο, Δευτέρα, 19 Ιουνίου και ώρα 18:00.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, με ημερομηνία 29 Μαΐου 2017, η κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση: Κατά την κηδεία του θα αποδοθούν οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Πρωθυπουργό. Θα τηρηθεί τετραήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του. 

Στη Βουλή έρχονται μετά το Πάσχα δύο σημαντικά νομοσχέδια. Δασικοί χάρτες και εξωδικαστικός συμβιβασμός αναμένεται να νομθετηθούν. Επιπλέον, όπως δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναμονή των νομοθετημάτων που θα έρθουν κατ' επιταγή της συμφωνίας, η οποία -όπως τόνισε- έχει θετικό πρόσημο, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει ζήτημα διαρροών στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.  

Tο Υπουργείο Εσωτερικών θα επισκεφθεί, αύριο, Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017 στις 12:00, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και θα έχει διεξοδική ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία.  Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Εσωτερικών, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, στο υπουργείο (αίθουσα 301), Σταδίου 27 και Δραγατσανίου 2. 

Αθόρυβα και ...διακριτικά, άνοιξε και λειτουργεί στο κέντρο της Παλλήνης, επί της οδού Υακίνθων 2, το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη. Η ... μεταφορά του Υπουργού Μεταφορών από το μέχρι πρόσφατα γραφείο του σε ακίνητο πλησίον των Στηλών του Ολυμπίου Διός στην Παλλήνη, υποκινήθηκε από την ανάγκη εξοικονόμησης χρόνου και διευκόλυνσης στις μετακινήσεις σχεδόν όλων των συνεργατών του Υπουργού, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου -κατοικεί στα Μελίσσια και το Υπουργείο που προϊσταται βρίσκεται επί της οδού Αναστάσεως 2 (Παπάγου)-  

Με ισχυρές ενστάσεις υπερψηφίστηκε από τη πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία της κυβέρνησης στο Eurogroup της Μάλτας. Στην ψηφοφορία καταγράφηκαν 11 «όχι» και 12 «λευκά». Οι ψήφοι αυτές προέρχονται από μέλη της της κίνησης των «53» και τον Νίκο Φίλη, οι οποίοι νωρίτερα κατέθεσαν κείμενο όπου καταγράφουν διαφωνίες και ενστάσεις, τόσο ως προς την εφαρμογή των αντίμετρων όσο και ως προς συγκεκριμένους υπουργούς.  

Περισσότερα Άρθρα...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.