Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου στο Γραφείο του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για να εξεταστεί η πορεία του σχεδιασμού και της εκτέλεσης των αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων στις περιοχές Καπανδριτίου και Καλάμου Δήμου Ωρωπού και Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα, οι οποίες επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2017. 

Ξεκίνησε, χθες, Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017 η διενέργεια της 11ης επίγειας εφαρμογής ψεκασμών του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών σε περιοχές - εστίες περιαστικά όλων των Δήμων της Ανατολικής Αττικής. 

Tην Αρχαιολογική Υπηρεσία για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων υποδομής της Ανατολικής Αττικής, καταγγέλλει με επιστολή του στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου.  Ενδεικτικά, ο κ. Π. Φιλίππου παραθέτει στην επιστολή του τα παραδείγματα δύο μεγάλων έργων που έχουν καθυστερήσει ή δεν έχουν καν ξεκινήσει οι εργασίες, όπως είναι το ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας και το Αλιευτικό Καταφύγιο Παλαιάς Φώκαιας.

Απόλυτα θετικά για τους καταναλωτές είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργούν, οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής αμέσως μετά το ναυάγιο του Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ» στα αλιεύματα, της ιχθυόσκαλας (Κερατσίνι ), της κεντρικής ιχθυαγοράς (Μοναστηράκι) και τα προερχόμενα από την ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Γιάννης Σγουρός

Με αφορμή την έκδοση - αφιέρωμα του περιοδικού του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) «Πρακτορείο» για τον απολογισμό των τριών ετών της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Πριφερειακό Συμβούλιο, Γ. Σγουρός έκανε την παρακάτω δήλωση :

Με αφορμή την ανακοίνωστη της Περιφέρειας Αττικής (ΕΔΩ)) αναφορικά με τη μεταφορά των μαθητών στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται, ότι,"με δημόσια σύμβαση ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους η μετακίνηση των μαθητών προς και από τα σχολεία τους με την υλοποίηση 1.052 δρομολογίων για 20.874 μαθητές" η κα Λιλίκα Βασιλάκου, πρ. Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών εκπροσωπώντας την παράταξη «Αττική- Γ. Σγουρός» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με ανακοίνωση της, η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει ότι και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά με την έναρξη του σχολικού έτους ξεκίνησε με δημόσια σύμβαση η μετακίνηση των μαθητών προς και από τα σχολεία τους με την υλοποίηση 1.052 δρομολογίων για 20.874 μαθητές. Πρόκειται για μαθητές των οποίων το σπίτι απέχει σημαντική απόσταση από το σχολείο, καθώς και για μαθητές των μουσικών σχολείων, των σχολείων ειδικής αγωγής και των διαπολιτισμικών σχολείων. 

Περισσότερα Άρθρα...