Νέα ρύθµιση για τα δηµοτικά τέλη σε ακίνητα που δεν χρησιµοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται, τέθηκε σε εφαρμογή σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη. Ειδικότερα: 

Add a comment

Δ.Σ. ΚΕΔΕ

Οι οικονομικές επιπτώσεις που θα προκύψουν από την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου καθώς και οι συνέπειες από την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι» θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 18 Ιουλίου στις 10:30 το πρωί στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, 3ος όροφος). 

Add a comment

Επανεκκίνηση στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης!  Τα άρθρα 28 και 56 που καθιερώνουν το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ τους και 111 αντίθετες ψήφους. Η τροπολογία για την κατάτμηση της Β' Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, πέρασε με 241 ψήφους υπέρ έναντι 31 ψήφων κατά.

Add a comment

Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Εσωτερικών

Η ημερομηνία των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, η εισαγωγή του συστήματος της απλής αναλογικής για την κατανομή του συνόλου των εδρών των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων και η ψήφος των αποδήμων, εξακολουθούν να κρατούν στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή όπου συζητείται ο "Κλεισθένης 1". 

Add a comment

Η άρον-άρον συγκληθείσα το μεσημέρι της Πέμπτης, 12 Ιουλίου 2018 έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ στο ξενοδοχείο "Τιτάνια", πιστοποίησε για μια ακόμη φορά το μέγεθος της λανθασμένης «στρατηγικής» που υιοθέτησε η ηγετική ομάδα του κορυφαίου οργάνου των αυτοδιοικητικών έναντι του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη από τον Φεβρουάριο 2018 μέχρι και χθες, ημέρα κατά την οποία ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος για τον Κλεισθένη 1.

Add a comment

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΕ

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» και να ξεκινήσει άμεσα ένας ουσιαστικός διάλογος, με στόχο τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου λειτουργίας του κράτους και της αυτοδιοίκησης» ζητάει η ΚΕΔΕ, με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 

Add a comment

Ένα σημαντικό πρόβλημα, αυτό της διαχείρισης «ορφανών» λιμανιών βρήκε με καθυστέρηση πολλών-πολών ετών τη λύση του.  Εφεξής, οι Δήμοι θα μπορούν να λειτουργήσουν "ορφανά" λιμάνια που βρίσκονται εντός των διοικητικών τους ορίων».

Add a comment

Περισσότερα Άρθρα...