Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Σκουρλέτης

Συνεδριάζει το Σάββατο, 19 Μαΐου η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  στο Divani Caravel Hotel με θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις 10:00 π.μ  

Add a comment

Γ.Πατούλης και Κ. Αγοραστός

Κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα απέστειλαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός με το αίτημα άμεσης συνάντησης με τα Προεδρεία των δύο Ενώσεων, προκειμένου να του καταθέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο θεσμός και η χώρα.  

Add a comment

Γεν. Συνέλευση ΚΕΔΕ (10/5/18)

Με ψήφους 48 υπέρ, 7 κατά και 10 παρών, απέρριψε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης Ι», με το σκεπτικό ότι «δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση με το υπουργείο Εσωτερικών.» Για την ιστορία της συνεδρίασης: υπέρ της πρότασης, ψήφισαν  48 σύνεδροι από τις παρατάξεις, «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» (ΝΔ) και «Αυτοδιοικητικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ), 

Add a comment

Ε.Κουνενάκη, Γ. Ιωακειμίδης & Δ. Τζοβάρας

Την προώθηση ένταξης 16 Δήμων της Αττικής στο  πρόγραμμα Wi  Fi  for Europe (Wi Fi 4eu)  μέσω του οποίου θα αναπτυχθούν δίκτυα Wi Fi σε πολυσύχναστους χώρους, όπως, πλατείες, πάρκα, δημόσια κτίρια, κ.α., με δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο, ανέλαβε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) με απόφαση που ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της. 

Add a comment

Δ.Σ. Π.Ε.Δ.Α.

Να μη συνεχιστεί ο διάλογος με το Υπουργείο Εσωτερικών με το σκεπτικό ότι «το Νομοσχέδιο της Αυτοδιοίκησης δεν αποτελεί βάση για συζήτηση», αποφάσισε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής με ψήφους 8 έναντι 7.  

Add a comment

Γιώργος Ιωακειμίδης, Πρόεδρος Π.Ε.Δ.Α.

Παρουσία μεγάλου αριθμού αιρετών των Δήμων Αττικής, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα η έκτακτη γενική συνέλευση της Περιφερειακής  Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.)  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με μοναδικό θέμα συζήτησης  την συνδιαμόρφωση θέσεων  επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, «Κλεισθένης 1.»  

Add a comment

Πραγματοποιείται, αύριο, Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 η Γενική Συνέλευση των μελών της ΚΕΔΕ με μοναδικό θέμα συζήτησης το Νομοσχέδιο "Κλεισθένης 1" του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης.  Σύμφωνα με το  πρόγραμμα της Γεν. Συνέλευσης, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 11 π.μ. με πρώτο ομιλητή το Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Δήμων & Περιφερειών της Ευρώπης (C.E.M.R.)  κ. Frederic  Vallier. 

Add a comment

Περισσότερα Άρθρα...