Το εργασιακό τοπίο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσδιορίζει η νέα Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) που υπέγραψαν το υπουργείο Εσωτερικών και η ΠΟΕ – ΟΤΑ, παρουσία της ΚΕΔΕ.

Τις έγγραφες ειδοποιήσεις των Δήμων αναμένεται να παραλάβουν σε σύντομο χρονικό διάστημα δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες με τις οποίες θα καλούνται να ενταχθούν σε διαδικασία ρύθμισης τους. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, τα χρέη των πολιτών και των νομικών προσώπων προς τους δήμους της χώρας μέχρι και τον Ιούνιο 2017 αγγίζουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. 

Με ομόφωνο αίτημα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία να υπάρξει εξαίρεση από την υποχρέωση  Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης μη αιρετών μελών και αναπληρωτών τους σε επιτροπές των Δήμων. 

Σωτήρης Μεθενίτης

Ευθεία κριτική στις επιλογές του προέδρου της ΚΕΔΕ κάσκησε με προσωπική ανακοίνωση του, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, κ. Σωτήρης Μεθενίτης μετά τη δημοσιοποίηση της πρωτοβουλίας του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη για ίδρυση ομίλου με σκοπό τη διεκδίκηση της δημαρχίας της Αθήνας.

«Σφίγγει» ο κλοιός για την κυβέρνηση στο θέμα των συμβασιούχων, καθώς οι θεσμοί εμφανίζονται εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί για την «αποκατάστασή» τους. 

Συνεδριάζει, αύριο, Τετάρτη, 26 Ιουλίου και ώρα 13:00 μ.μ. το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ υπό την προεδρία του κ. Γ. Πατούλη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα ενημερώσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τα αποτελέσματα της συνάντησης του -θα προηγηθεί της συνεδρίασης- με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή σε σχέση με την οργάνωση και τη λειτουργία των Λιμενικών Ταμείων.

Οι  θέσεις και προτάσεις των 41 Χωρικών Αντιπεριεφρειαρχών της χώρας σε συνέχεια της 1ης πανελλαδικής συνάντησης που είχαν στις 14 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα ως απάντηση στις  γνωστές προτάσεις  της Επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναμόρφωση του 'Καλλικράτη", κωδικοποιημένες και εμπεριστατωμένες βρίσκονται ήδη στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών προς επεξεργασία.

Περισσότερα Άρθρα...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.