Γεώργιος Β. Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού

Η πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγή εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με βρίσκει αντίθετο, για 5 σημαντικούς λόγους. Πρώτος λόγος, γιατί οδηγεί σε ακυβερνησία και πλήρη λειτουργική αναποτελεσματικότητα τους Δήμους , παραβιάζοντας τη συνταγματική επιταγή, με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τους πολίτες, όσο και για τη χώρα. 

Add a comment

Δημήτρης Κιούσης και Γιώργος Ιωακειμίδης

Το Δήμαρχο Κρωπίας, κ. Δημήτρη Κιούση επισκέφθηκε στο Δημαρχείο της πόλης ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης στο πλαίσιο αλληλοενημέρωσης για τοπικά και γενικότερα αυτοδιοικητικά ζητήματα, εν όψει και των εξελίξεων που θα προκύψουν από την γνωστοποίηση, εκ μέρους του υπουργού Εσωτερικών, του νομοσχεδίου διοικητικής μεταρρύθμισης. 

Add a comment

Συνέδριο ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ

Την αντίθεση του στην πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη για απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εκφράζει με ψήφισμα του, το κοινό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), οι διήμερες εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι.  Add a comment

Φ.Γεννηματά, Πρόεδρος Κινήματος Αλλαγής

Την αντίρρησή της για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση, με αιχμή την καθιέρωση της απλής αναλογικής, χωρίς ευρύτερες μεταρρυθμίσεις κι αρμοδιότητες, εξέφρασε από το βήμα του κοινού συνεδρίου ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ, η Φώφη Γεννηματά. «Οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση εκθέτουν την απλή αναλογική και συκοφαντούν τον «Κλεισθένη»» ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας την ομιλία της, ενώ, προηγουμένως τόνισε: 

Add a comment

Ρένα Δούρου

Για "χαμένη ευκαιρία" στον αγώνα για την ενδυνάμωση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης κάνει λόγο η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το πρώτο κοινό συνέδριο της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ. Παρατηρεί ότι το συνέδριο «δεν ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις» της επερχόμενης μεταρρύθμισης αλλά και της αναθεώρησης του Συντάγματος.  Add a comment

Π. Σκουρλέτης, υπ. Εσωτερικών

Τα χαρακτηριστικά του νέου μεταρρυθμιστικού οδικού χάρτη στην Αυτοδιοίκηση με την επωνυμία “Κλεισθένης Ι” παρουσίασε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης ενώπιον δημάρχων και περιφερειαρχών κατά την έναρξη των εργασιών του πρώτου διήμερου κοινού συνεδρίου. Ο υπουργός δεσμεύτηκε για επαρκή χρόνο διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και την απλή αναλογική. 

Add a comment

Κυρ. Μητσοτάκης, Πρόεδρος Ν.Δ.

Την δέσμευσή του ότι δεν θα επιτρέψει να γίνουν οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με απλή αναλογική και ότι θα επαναφέρει το ισχύον σύστημα, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ. «Αν οι αυτοδιοικητικές εκλογές γίνουν με απλή αναλογική, θα διαλυθεί το βασικό κύτταρο της κοινωνίας, καθώς θα οδηγήσει σε ακυβερνησία και θα πλήξει τον θεσμό, της Αυτοδιοίκησης» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Add a comment

Περισσότερα Άρθρα...