Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, με σκοπό να ψηφιστεί αύριο, Τρίτη η κυβερνητική τροπολογία για την αντιμετώπιση του ζητήματος με το προσωπικό καθαριότητας των ΟΤΑ. 

Με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ, συναντάται στις 10 π.μ. της Τρίτης, 27 Ιουνίου 2017 ο πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο με την αποκομιδή των απορριμμάτων.  Η σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης: 

Δ.Σ. ΚΕΔΕ

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα, η έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με μοναδικό θέμα συζήτησης τη νομοθετική πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων. 

Το απόγευμα θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους και θα ψηφιστεί άμεσα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι η πρόταση που καταθέτουν οι συμβασιούχοι για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου «δεν οδηγεί πουθενά», με βάση και τις αποφάσεις του ΣτΕ. 

Τη διαβεβαίωση ότι θα διασφαλιστεί η συνταγματικότητα της νομοθετικής ρύθμισης για τους εργαζόμενους στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων, παρέσχε προς το Προεδρείο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης κατά την απογευματινή, τρίτη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές τα τελευταία 24ωρα. 

Υπ. Εσωτερικών, Παν. Σκουρλέτης

Η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Παν. Σκουρλέτη με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ) η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα, δεν απέδωσε "καρπούς" με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων να επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους, "τεντώνοντας" το σχοινί στα άκρα! 

Τους λόγους για τους οποίους απορρίπτεται η νομοθετική ρύθμιση την οποία προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών για τους συμβασιούχους καθαριότητας στους Δήμους της χώρας, δημοσιοποίησε με ανακοίνωση της η Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.

Περισσότερα Άρθρα...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.