Εντός μιας βδομάδας θα έχει γίνει, με τη χρήση και δορυφορικών εικόνων, η οριοθέτηση των καμένων περιοχών της Ανατολικής Αττικής, από την πυρκαγιά των τελευταίων ημερών. Επίσης μέχρι 15 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Περιβάλλοντος θα έχει εκπονήσει μελέτες για τα έργα που απαιτούνται ώστε να θωρακιστεί αντιπλημμυρικά η πληγείσα περιοχή. Στόχος είναι τα έργα να ξεκινήσουν, το αργότερο, αρχές Οκτωβρίου. 

Δωρεάν η μετακίνηση ανέργων με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώθηκε ότι, μετά από απόφαση του νέου διοικητικού συμβουλίου, από σήμερα, 17 Αυγούστου  2017 αποφασίστηκε η ελεύθερη κυκλοφορία, με τα λεωφορεία του οργανισμού των ανέργων, με την επίδειξη κατά τη διάρκεια του ελέγχου της αστυνομικής τους ταυτότητας και της εν ισχύ κάρτας ανεργίας (ή βεβαίωσης) από τον Ο.Α.Ε.Δ.

Ένα πολλαπλό εισιτήριο, το ATH.ENA Τicket που απευθύνεται σε περιστασιακούς επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών και μία κάρτα, την ATH.ENA Card, η οποία θα υποκαταστήσει, τις υφιστάμενες μηνιαίες και ετήσιες κάρτες, αλλά και τα μειωμένα και τα ελευθέρας αποτελούν τα όπλα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου του ΟΑΣΑ.

Πολίτες, άνεργοι, απευθύνθηκαν στην εταιρεία ΟΣΥ ΑΕ (τρόλεϊ και λεωφορεία) του ΟΑΣΑ, ζητώντας, όπως προβλέπει ο νόµος, τη διαγραφή προστίµων που τους επιβλήθηκαν στις µετακινήσεις τους για µη καταβολή κοµίστρου για το διάστηµα από 2 Ιουλίου 2010 έως και 2 Ιουλίου 2015.

Συρρίκνωση ζημιών παρουσίασαν οι Οδικές Συγκοινωνίες (λεωφορεία – τρόλεϊ) το 2016. Οι ζημιές ανήλθαν στα 17,8 εκατ., έναντι 42 εκατ. το 2015. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε στα 87,5 εκατ., έναντι 97,5 εκατ. το 2015, ενώ η κρατική επιδότηση προσέγγισε τα 116 εκατ., έναντι 108 εκατ. το 2015. 

Κατοχυρώνεται η υποχρέωση των ακτοπλοϊκών εταιρειών να προσφέρουν γεύματα και να εξασφαλίζουν τη μετακίνηση του επιβάτη μέχρι τον τελικό προορισμό χωρίς επιπλέον κόστος ακόμα και σε περίπτωση απαγόρευσης απόπλου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Περισσότερα Άρθρα...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.