Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, θα πραγματοποιήσει δύο κύκλους Σεμιναρίων- Εργαστηρίων Data Journalism - Δημοσιογραφία Δεδομένων.  Οι συναντήσεις, θα υλοποιηθούν: 

Το θέμα της απαίτησης εκ μέρους του Δημοσίου, να καταβληθεί διπλή αναδρομική εισφορά από τους δημοσιογράφους οι οποίοι ήταν ασφαλισμένοι ως μισθωτοί και έκοβαν δελτίο παροχής υπηρεσιών για δευτερεύουσες εργασίες, έτσι ώστε να είναι νόμιμοι, έθιξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος ζήτησε άμεση ρύθμιση «αλλιώς εξοντώνεται ένας ολόκληρος κλάδος». 

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, με την εκλογή των υπόλοιπων μελών του προεδρείου σήμερα, μετά από μυστική ψηφοφορία.

Ιβάν Σαββίδης

Στον Ιβάν Σαββίδη μεταβιβάστηκαν οι εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα, "Έθνος" και "Έθνος της Κυριακής", η οικονομική εφημερίδα "Ημερησία" έναντι  3 εκατ. ευρώ και 580.000 ευρώ αντιστοίχως.  Η εταιρεία Dimera του κ. Ιβάν Σαββίδη εκπροσωπήθηκε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, όπου έλαβε χώρα η διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού, δια του δικηγόρου κ. Νικολάου Ανδρικόπουλου. 

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος 4487/2017 "Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, τροποποίηση του ν. 3548/2007, σύσταση μητρώου περιφερειακού και τοπικού Τύπου, ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα στις έντυπες εκδόσεις, δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις."

Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ αύριο αναμένεται να υπογράψουν τις απολύσεις τους, ενώ η νέα διοίκηση αναμένεται να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές τους, (δύο μηνιάτικα), μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. 

Η Μαρία Αντωνιάδου εξελέγη πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.Η εκλογή έγινε με μυστική ψηφοφορία. Στη θέση του γενικού γραμματέα της Ένωσης εξελέγη ο Σταύρος Καπάκος. Η Πρόεδρος πρόσκειται στη ΝΔ και ο Γραμματέας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα Άρθρα...