Οι εφημερίδες του εκδοτικού ομίλου 'Πήγασος"

Η Επιτροπή Εργαζομένων της “Πήγασος ΑΕ” εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει πως θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να βρεθεί λύση για τα ιστορικά Μέσα του Ομίλου. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: “Εδώ και λίγα 24ωρα το εκδοτικό συγκρότημα “Πηγασος” βρίσκεται αντιμέτωπο με την μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του. 

Δύσκολη η τρέχουσα χρονική συγκυρία για την ιστορική, οικονομική εφημερίδα "Ναυτεμπορική" καθώς κατέστη ληξιπρόθεσμο και άμεσα απαιτητό συνολικό οφειλόμενο ποσό, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, μετά την καταγγελία της σύμβασης πίστωσης από την τράπεζα "Eurobank." Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εκδοτικής εταιρείας, "θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την πιστώτρια Τράπεζα να καταλήξει σε λύση ικανοποιητική και για τα δύο μέρη.» 

Ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με επικεφαλής την πρ. πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, (πλειοψηφούσα με 740 σταυρούς) αναδείχθηκε πρώτος στη σειρά κατάταξης με 1.346 ψήφους και 5 έδρες. Δεδομένου ότι το Δ.Σ. είναι 11μελές, ο συνδυασμός δεν εξασφάλισε αυτοδυναμία και πλέον όλες οι εξελίξεις στη βάση συνεργασιών είναι ανοιχτές. Με βάση τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή, στις εκλογές της 7ης και 8ης Ιουνίου 2017, -έγιναν με με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής- ψήφισαν 3.109 δημοσιογράφοι, μέλη της Ένωσης. Έγκυρα 2.852, άκυρα 168 και 89 λευκά.

Στην εταιρεία Alter Ego συμφερόντων του εφοπλιστή και μεγαλομετόχου του "Ολυμπιακού Πειραιώς" κ. Βαγγέλη Μαρινάκη μεταβιβάστηκε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη. Κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά στο πλαίσιο του σημερινού πλειοδοτικού διαγωνισμού, συγκεκριμένα, πλειοδότησε με το ποσό των 22.892.226 εκατ. € έναντι 21 εκατ. € της κυπριακής εταιρείας Vegata, 12 εκατ. € της εταιρείας συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη και 100.000 € της αγγλικής εταιρείας New Mile, αγνώστων συμφερόντων. 

Την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του κ. Γ. Μπόμπολα και στελεχών τριών τραπεζών για διανειοδοτήσεις συνολικού ύψους 160 εκατ. € του εκδοτικού ομίλου, "Πήγασος Α.Ε." (εφημερίδες: ΕΘΝΟΣ, Ημερησία) παρήγγειλε η οικονομική εισαγγελία μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενεργήθηκε προκειμένου να διακριβωθεί εάν είχαν δοθεί εγγυήσεις και αν εξυπηρετούνταν στα πλαίσια των συμβατικών υποχρεώσεων. 

Η αναδιάρθρωση της μετοχικής βάσης της εταιρείας συνιστά θετική εξέλιξη, σημειώνουν οι εργαζόμενοι του MEGA σε ανακοίνωσή τους, εκφράζοντας την πεποίθησή τους πως «βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα νέο ξεκίνημα για τον πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό που λειτούργησε στη χώρα». Οι εργαζόμενοι του MEGA προσθέτουν ότι κράτησαν ζωντανό το κανάλι εδώ και ένα χρόνο ενάντια στις εκτιμήσεις της αγοράς, προσθέτοντας ότι αναμένουν από τους μετόχους και τη νέα διοίκηση που θα οριστεί, να αναγνωρίσουν εμπράκτως το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα. 

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΕΣΗΕΑ την Τετάρτη 7 και Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 από τις 08.00 το πρωί έως τη δύση του ηλίου (20.46’). Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν γραπτά προς τη Γραμματεία της Ενώσεως μέχρι την Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017 και ώρα 14.00. 

Περισσότερα Άρθρα...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.