Μία ακόμη παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στον νόμο 4178/2013, για την «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης-Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. (Φ.Ε.Κ. (Β 2537/21-07-2017) 

Σχέδιο Νόμου για τα αυθαίρετα

Κατατέθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, το πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου  για τα αυθαίρετα. Στις προβλέψεις του  μεταξύ άλλων περιέχονται και οι ακόλουθες ρυθμίσεις: απαγορεύονται οι μισθώσεις ακινήτων με πολεοδομικές παραβάσεις. Μειώνονται τα πρόστιμα για μια σειρά αυθαιρέτων που οικοδομήθηκαν μεταξύ των ετών 1983 έως 1993 και τακτοποιήθηκαν με τον ισχύοντα νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή το 2013. 

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος το σχέδιο νόμου για τον χωρικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ο οποίος αντικαθιστά τον νόμο 4269/2014. Αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 18 Νοεμβρίου και στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή. Η ψήφισή του θα ανοίξει τον δρόμο για την εκπόνηση σχεδίων χρήσεων γης σε τοπικό επίπεδο.

Από τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου και ως το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 θα είναι αναρτημένες στο Δημοτικό Κατάστημα του Γέρακα (Ιθάκης 12) οι πολεοδομικές μελέτες της δημοτικής ενότητας Παλλήνης «Κάτω Χαρβάτι» και «Νότια Έδρα» -προσοχή: δεν αφορά τη μελέτη «Νοτίως Έδρας»- προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες που έχουν ιδιοκτησία γης στις συγκεκριμένες περιοχές.

Πρόκειται για τις πολεοδομικές μελέτες υπ.αριθμ. 10 σε ότι αφορά το Κάτω Χαρβάτι και 2 τη «Νότια Έδρα» για τις οποίες η σχετική απόφαση ελήφθη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Δεκεμβρίου 2012.

Στις τοπικές κοινωνίες (Δήμοι-Περιφέρειες) περνά η δυνατότητα του καθορισμού των κατηγοριών χρήσεων γης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου «Χωρικός Σχεδιασμός - Βιώσιμη Ανάπτυξη» του υπουργείο Περιβάλλοντος.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την δημοσίευση στον ηλεκτρονικό «Νεολόγο» ( Εδώ) της είδησης ότι επίκειται η καθαρογραφή) της γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τέσσερις πολεοδομικές ενότητες του Δήμου Παλλήνης  «Π.Ε.9 Μάριζα» «Π.Ε.1 Καραούζι», «Π.Ε.13 Νέα Παλλήνη» και «Π.Ε.8 Παπαχωράφι», χθες, έγινε γνωστό, ότι οι σχετικοί φάκελοι προωθήθηκαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για τα περαιτέρω.

Μετά πάροδο δύο δεκαετιών επί τέλους, τέλος σε τέσσερις σοβαρές εκκρεμότητες που «φρέναραν» έως σήμερα την ανάπτυξη της δημοτικής ενότητας Παλλήνης. Πρόκειται για τις Πολεοδομικές Ενότητες: "Καραούζι" (Π.Ε 1)
"Παπαχωράφι" (Π.Ε 8)  "Μάριζα" (Π.Ε 9) και  "Νέα Παλλήνη" (Π.Ε 13). 

Περισσότερα Άρθρα...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.