Σχέδιο Νόμου για τα αυθαίρετα

Κατατέθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, το πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου  για τα αυθαίρετα. Στις προβλέψεις του  μεταξύ άλλων περιέχονται και οι ακόλουθες ρυθμίσεις: απαγορεύονται οι μισθώσεις ακινήτων με πολεοδομικές παραβάσεις. Μειώνονται τα πρόστιμα για μια σειρά αυθαιρέτων που οικοδομήθηκαν μεταξύ των ετών 1983 έως 1993 και τακτοποιήθηκαν με τον ισχύοντα νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή το 2013. 

Στις τοπικές κοινωνίες (Δήμοι-Περιφέρειες) περνά η δυνατότητα του καθορισμού των κατηγοριών χρήσεων γης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου «Χωρικός Σχεδιασμός - Βιώσιμη Ανάπτυξη» του υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος το σχέδιο νόμου για τον χωρικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ο οποίος αντικαθιστά τον νόμο 4269/2014. Αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 18 Νοεμβρίου και στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή. Η ψήφισή του θα ανοίξει τον δρόμο για την εκπόνηση σχεδίων χρήσεων γης σε τοπικό επίπεδο.

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.