Λόφος Λεβίδη Παλλήνης

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), προβλέπεται, για σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Add a comment

«Ό,τι καταστρέφει δάση και ακρογιάλια, ό,τι εκπροσωπεί κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές θα ξηλωθεί. Είναι χρέος μας απέναντι στους νεκρούς μας. Μα πιο πολύ είναι χρέος μας απέναντι στους ζωντανούς, απέναντι στις επόμενες γενιές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας από το Λάυριο αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε με υπουργούς και άλλους θεσμικούς εκπροσώπους.

Add a comment

Μάτι, αεροφωτογραφία

Η δέσμη προτάσεων που έχουν κατατεθεί για να «ανασάνει» το Μάτι κλίνουν προς την ίδια κατεύθυνση, δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Νίκος Μπελαβίλας καθηγητής ΕΜΠ και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος. 

Add a comment

Την ενίσχυση των πυρόπληκτων Δήμων Ραφήνας Πικερμίου και Μαραθώνα με ένα εκατ. ευρώ ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μετά από αίτημα του Υπουργείου Υποδομών.

Add a comment

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη 7 Αυγούστου 2018, Τρίτη, στις 11:30, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Θέμα της σύσκεψης οι πρόσφατες πυρκαγιές στην ανατολική Αττική. και η αντιμετώπιση των παρενεργειών τους.

Add a comment

Σε διαρκή εγρήγορση και έρευνα για τα μεταπυρικά φαινόμενα βρίσκεται η επιστημονική ομάδα του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Add a comment

Κατέληξε άνδρας εγκαυματίας ηλικίας 85 ετών, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ευαγγελισμού, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι σε 90. 

Add a comment

Περισσότερα Άρθρα...