Προφυλακίστηκε ο 24χρονος που έβαζε φωτιές και ακολούθως συμμετείχε στην κατάσβεση τους

Τοπικες
Γραμματοσειρα

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο 24χρονος Ε. Μ. κάτοικος Ανθούσας, κατηγορούμενος για εμπρησμούς από πρόθεση. Η προφυλάκιση του διατάχθηκε μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του στον 23ο τακτικό ανακριτή Αθηνών στη διάρκεια της οποίας, ομολόγησε τις πράξεις του.

Ο 24χρονος φέρεται να προκάλεσε 16 πυρκαγιές στο διάστημα 14 Μαρτίου έως και 1 Αυγούστου 2017 σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε Ανθούσα, Γέρακα, Ντράφι, Πικέρμι, Διώνη και Πεντέλη στις οποίες λίγη ώρα αργότερα συμμετείχε στην κατάσβεση τους ως ... εθελοντής πυρασφάλειας!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ''Ν'', στο φάκελο που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Αθηνών, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ο υπό κατηγορία 24χρονος, φέρεται να συμμετείχε στο πλήρωμα του πυροσβεστικού οχήματος του Δήμου Παλλήνης στις πρόσφατες πυρκαγιές δίχως να διαθέτει την απαιτούμενη πιστοποίηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία, πιστοποίηση, προσφέρεται σε άτομα που προτείνονται από το Δήμο και με ταχύρυθμη διαδικασία εκπαιδεύονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως αναγράφηκε και σε προγενέστερη ανάρτηση του ''Ν'', ο υπό κατηγορία 24χρονος συμμετείχε κατά τη θερινή περίοδο του 2016 στην ομάδα Πυρασφάλειας του Δήμου Παλλήνης για διάστημα δύο μηνών

Με βάση τα στοιχεία της προανάκρισης, ο φερόμενος ως δράστης παρότι οδηγός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου  -το οποίο χρησιμοποιούσε κατά τις μετακινήσεις του τις ημέρες εκδήλωσης των πυρκαγιών- δεν είναι κάτοχος διπλώματος οδήγησης. 

Αναφορικά με τη σύλληψη του υπό κατηγορία 24χρονου, έγινε γνωστό ότι σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη σχολαστική παρατηρητικότητα του διοικητή του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Παλλήνης, ο οποίος, από ένα σημείο και μετά συνειδητοποίησε ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο που υποδεχότανε τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα σημεία εκδήλωσης των πυρκαγιών, θέτοντας τις υπηρεσίες του στη διάθεση των δυνάμεων πυρόσβεσης!

 

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον «Νεολόγο» και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Παρακαλούμε, να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη.

Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.