Δήμαρχος Σαρωνικού: «πριν το τέλος της πρώτης μου θητείας η λύση στην αποχέτευση...»

Γιώργος Σοφρώνης, Δήμαρχος Σαρωνικού

Αποχετευση
Γραμματοσειρα

Απάντηση στην προσωπική ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη (και συμπολίτη του) Πέτρου Φιλίππου αναφορικά με τις δηλώσεις του για την αποχέτευση του παραλιακού μετώπου Σαρωνικού και «την ευκαιρία που χάθηκε να επιτευχθεί η σύνδεση του με το ΚΕΛ Ψυττάλειας» δημοσιοποίησε σήμερα, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης. 


Στην ανακοίνωση περιέχεται με κατηγορηματικό τρόπο δέσμευση του ότι «πριν το τέλος της πρώτης μου θητείας, θα έχω δρομολογήσει κοινώς αποδεκτή και μόνιμη λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης.»

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Γ. ΣωφρόνηΤο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Αντι-περιφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Π. Φιλίππου, σχετικά με την παρουσία του στη συζήτηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδίου Υποδομών Λυμάτων για τους οικισμούς Γ’ Προτεραιότητας, αλλά και όσα ο ίδιος αναφέρει σχετικά με την αποχέτευση του παραλιακού μετώπου Σαρωνικού , αποδεικνύουν τρία πράγματα

Πρώτον, παραδέχεται έμμεσα ότι μέχρι προχθές αρνιόταν. Δηλαδή ότι δεν υφίσταται επί της ουσίας η λύση της Ψυττάλειας, όσον αφορά την αποχέτευση του Δήμου Σαρωνικού. Η λύση αυτή μπορεί να είχε τεθεί παλιότερα, αλλά σήμερα δεν υφίσταται και δεν υπάρχει σε κανένα επιχειρησιακό σχέδιο, ούτε της Περιφέρειας Αττικής, ούτε της ΕΥΔΑΠ, ούτε του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Αυτήν την πραγματικότητα η σημερινή Δημοτική Αρχή την είχε επισημάνει εξαρχής στους κατοίκους του Δήμου Σαρωνικού, με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα, όταν την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν με ψέματα να παραπλανήσουν για ακόμη μια φορά την τοπική μας κοινωνία ότι η λύση αυτή υφίστατο. Όμως ο σοφός λαός πολύ σωστά λέει ότι «το ψέμα έχει κοντά πόδια». Κι αυτό αποδείχθηκε.

Δεύτερον, ότι ήταν ψευδή όλα όσα υποστήριζε «ως πολίτης» για την Ψυττάλεια στο Δημοτικό Συμβούλιο της 3ης Νοεμβρίου του 2017, παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας.

Τρίτον, παραδέχεται δημόσια ότι προσπαθεί να επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση μια «νεκρή λύση», αυτή της Ψυττάλειας. Ελπίζουμε πραγματικά η εμμονή αυτή να μην κοστίζει στους κατοίκους άλλη μια χαμένη δεκαετία και να μην ζήσουμε με το «άγος» των βόθρων και τα επόμενα χρόνια.

Με αφορμή τα όσα δήλωσε ο κ. Αντι-περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Σαρωνικού δεν μπορεί να παρακολουθεί τις παλινωδίες αυτών που διαχειρίστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια το ζήτημα της αποχέτευσης, χωρίς να το επιλύσουν. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ως το τέλος της πρώτης μου θητείας, να έχει δρομολογηθεί μια κοινώς αποδεκτή και μόνιμη λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου Σαρωνικού. Με ρεαλισμό και ειλικρίνεια θα πετύχουμε εκεί που απέτυχαν όλοι οι προηγούμενοι».

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον «Νεολόγο» και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Παρακαλούμε, να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη.

Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.