Γ. Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου η πρώτη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, της οποίας η συγκρότηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο της 3ης Νοεμβρίου 2017, για την επανεξέταση της χωροθέτησης του ΚΕΛ Σαρωνικού.  Παρόντες στη συνεδρίαση της επιτροπής ήταν ο Δήμαρχος Σαρωνικού και επικεφαλής της Παράταξης «Σαρωνικός Αύριο», κ. Γιώργος Σωφρόνης, καθώς και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σαρωνικός Σύγχρονη Πόλη», κ. Νίκος Βολάκος.

Γιώργος Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού

Εξελίξεις στο μείζον ζήτημα της αποχέτευσης στο Δήμο Σαρωνικού. Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γ. Σωφρόνης για να καταλαγιάσει την αναταραχή που -καθ΄υπερβολή- προκλήθηκε από αιτιάσεις, αντιδράσεις και κυρίως ψιθυρολογίες περί "εξυπηρέτησης συμφερόντων" σε σχέση με την επιλογή του ΒΙΟΠΑ της δημοτικής ενότητος Καλυβίων ως χώρου κατασκευής του Κέντρου Πεπεξεργασίας Λυμάτων, επαναπροσδιόρισε την αφετηρία του όλου ζητήματος και αποδέχθηκε το αίτημα μέρους της αντιπολίτευσης να αναζητηθεί άλλη λύση, "ρεαλιστική και εφαρμόσιμη, ώστε να λυθεί με μόνιμο τρόπο το πρόβλημα της αποχέτευσης..." 

Τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων αποχέτευσης στα Γλυκά Νερά Δήμου Παιανίας και στο Λαύριο του Δήμου Λαυρεωτικής εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2012 . Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπέγραψε την ένταξη της πράξης «Κατασκευή Δικτύου Ακαθάρτων Γλυκών Νερών Δήμου Παιανίας» στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική».

Παν. Μερτύρης

Με ανακοίνωση του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παλλήνης, κ. Π.Μερτύρης, αναφέρεται στην απόφαση της ΕΥΔΑΠ να εγκρίνει το αποχετευτικό δίκτυο στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου, γεγονός που σηματοδοτεί την αρχή της επίλυσης ενός χρόνιου προβλήματος με τεράστιες ως τώρα περιβαλλοντικές παρενέργειες.

Την αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων εμβαδού 4.161,34 τ.μ. για την κατασκευή των αντλιοστασίων προσαγωγής ανεπεξέργαστων λυμάτων και του Φρεατίου Πέρατος στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, καθώς και του αντλιοστασίου προσαγωγής ανεπεξέργαστων λυμάτων στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, δρομολόγησε με χθεσινή ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ.

ΚΕΛ Ψυτάλλειας

Στη θετική εξέλιξη που είχε το ζήτημα της αποχέτευσης στο Δήμο Παλλήνης μετά την απόφαση της ΕΥΔΑΠ να εγκρίνει τις μελέτες κατασκευής του έργου, προϋπολογισμού περίπου 52 εκατ. € αναφέρεται η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Οργάνωσης Μελών, Γέρακα - Παλλήνης - Ανθούσας με την χαρακτηριστική επισήμανση ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έως και πρόσφατα, αποτελούσε "μακρινό όνειρο" για τους κατοίκους της περιοχής.

ΚΕΛ Ψυτάλλειας

Λίγα 24ωρα μετά την απόφαση της ΕΥΔΑΠ να εγκρίνει τις μελέτες κατασκευής του συνολικού δικτύου αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης προϋπολογισμού 55.090.000 € με αποδέκτη των λυμάτων το ΚΕΛ Ψυτάλλειας, η δημοτική αρχή συγκαλεί για την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 17:00 σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα συζήτησης και λήψης απόφασης, "την υποβολή αιτήματος προς την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για την κατασκευή του δευτερεύοντος δικτύου και των εξωτερικών διακλαδώσεων." 

Περισσότερα Άρθρα...