Σύσκεψη για το ΚΕΛ Παιανίας-κρωπίας

Διπλή συνεχιζόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης «Κατασκευή Έργων διαχείρισης υγρών αποβλήτων που αφορούν σε οικισμούς Β’ προτεραιότητας της Οδηγίας 91/271 ΕΟΚ» (Συλλογή, Μεταφορά, Επεξεργασία και Διάθεση Ακαθάρτων περιοχών Κορωπίου – Παιανίας) πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου και 1 Ιουνίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου. 

ΚΕΛ Κρωπίας-Παιανίας

Ως ανακριβή, αναληθή και παραπλανητικά χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής τα όσα περιέχονται στις δηλώσεις του πρ. Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, 24 Μαίου 2017 στο "Νεολόγο" με αναφορά στην κατασκευή του έργου ΚΕΛ Κρωπίας - Παιανίας. (Θα τις δείτε ΕΔΩ)  Από την απάντηση της Περιφέρειας Αττικής προκύπτουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία σε σχέση με την εξέλιξη του έργου, το κομβικότερο των οποίων είναι ότι, σήμερα, η συνολική πρόοδος του έργου ανέρχεται σε ποσοστό 70%!  

Το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Ραφήνας κατά την συνεδρίασή του στις 30/3/2017 τάχθηκε κατά της κατασκευής Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) στη θέση Πλατύ Χωράφι. Οι τοπικοί σύμβουλοι δεν πείσθηκαν από τα επιχειρήματα – πυροτεχνήματα της Δημοτικής Αρχής και αρνήθηκαν να συναινέσουν στην οικολογική καταστροφή και απαξίωση της περιοχής μας και αρνήθηκαν ηχηρά να δώσουν στους ιθύνοντες το άλλοθι της δήθεν συναίνεσης της τοπικής κοινωνίας. 

Ένα ακόμη μικρό βήμα στον μακρύ δρόμο του Δήμου Σαρωνικού να δώσει αυτόνομη λύση στο πρόβλημα αποχέτευσης των περίπου 30.000 κατοίκων της περιοχής.

ΚΕΛ Κρωπίας-Παιανίας

Τον έντονο προβληματισμό του για τις σοβαρότατες χρονικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση της κατασκευής του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κρωπίας – Παιανίας, εκφράζει ο Γιάννης Σγουρός. Το κορυφαίο περιβαλλοντικό έργο που με την ολοκλήρωσή του θα απαλλάξει 200.000 κατοίκους και επισκέπτες στην Ανατολική Αττική από 40.000 βόθρους και την χώρα μας από την επιβολή υψηλών προστίμων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της μη τήρησης της νομοθεσίας περί διαχείρισης των υγρών λυμάτων, έχει ήδη βρεθεί εκτός αρχικών χρονοδιαγραμμάτων, αφού από το 2016 η ημερομηνία περάτωσής του αναμένεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στο τέλος του 2020. 

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, κ. Ιωάννη Μπενίση είχε στις αρχές της εβδομάδας ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης. Θέμα της συνάντησης, η ενημέρωση του Δημάρχου για την πορεία δημοπράτησης των μελετών του έργου κατασκευής του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Σαρωνικού. Στην συνάντηση συμμετείχε και η Βοηθός Γενική Διευθύντρια Έργων Ανατολικής Αττικής, κ. Γεωργία Στεφανάκη.

Για πρώτη φορά από το 2011 οπότε και δρομολογήθηκε από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης η διαδικασία σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου του Δήμου Παλλήνης με το ΚΕΛ Ψυττάλειας, προκύπτει επίσημη απόφαση με την οποία «κλειδώνει» το έργο και ουσιαστικά, οριοθετεί την αφετηρία έναρξης υλοποίησής του!  

Περισσότερα Άρθρα...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.