Κυριοτερα Νεα

Grid List

Εντός μιας βδομάδας θα έχει γίνει, με τη χρήση και δορυφορικών εικόνων, η οριοθέτηση των καμένων περιοχών της Ανατολικής Αττικής, από την πυρκαγιά των τελευταίων ημερών. Επίσης μέχρι 15 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Περιβάλλοντος θα έχει εκπονήσει μελέτες για τα έργα που απαιτούνται ώστε να θωρακιστεί αντιπλημμυρικά η πληγείσα περιοχή. Στόχος είναι τα έργα να ξεκινήσουν, το αργότερο, αρχές Οκτωβρίου. 

Δωρεάν η μετακίνηση ανέργων με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώθηκε ότι, μετά από απόφαση του νέου διοικητικού συμβουλίου, από σήμερα, 17 Αυγούστου  2017 αποφασίστηκε η ελεύθερη κυκλοφορία, με τα λεωφορεία του οργανισμού των ανέργων, με την επίδειξη κατά τη διάρκεια του ελέγχου της αστυνομικής τους ταυτότητας και της εν ισχύ κάρτας ανεργίας (ή βεβαίωσης) από τον Ο.Α.Ε.Δ.

Πολίτες, άνεργοι, απευθύνθηκαν στην εταιρεία ΟΣΥ ΑΕ (τρόλεϊ και λεωφορεία) του ΟΑΣΑ, ζητώντας, όπως προβλέπει ο νόµος, τη διαγραφή προστίµων που τους επιβλήθηκαν στις µετακινήσεις τους για µη καταβολή κοµίστρου για το διάστηµα από 2 Ιουλίου 2010 έως και 2 Ιουλίου 2015.

Το εργασιακό τοπίο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσδιορίζει η νέα Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) που υπέγραψαν το υπουργείο Εσωτερικών και η ΠΟΕ – ΟΤΑ, παρουσία της ΚΕΔΕ.

Τις έγγραφες ειδοποιήσεις των Δήμων αναμένεται να παραλάβουν σε σύντομο χρονικό διάστημα δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες με τις οποίες θα καλούνται να ενταχθούν σε διαδικασία ρύθμισης τους. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, τα χρέη των πολιτών και των νομικών προσώπων προς τους δήμους της χώρας μέχρι και τον Ιούνιο 2017 αγγίζουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. 

«Σφίγγει» ο κλοιός για την κυβέρνηση στο θέμα των συμβασιούχων, καθώς οι θεσμοί εμφανίζονται εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί για την «αποκατάστασή» τους. 

Ξεκίνησε την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2017, ο γενικός ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 98.767,22 ευρώ. Εφαρμογές θα πραγματοποιηθούν στις ελαιοκομικές περιοχές των Δήμων Σαρωνικού, Μαραθώνα, Ωρωπίων, Παιανίας, Λαυρεωτικής, Κρωπίας, Σπάτων – Αρτέμιδας & Μαρκοπούλου Μεσογαίας. 

Την έγκριση δύο ακόμα έργων για την Ανατολική Αττική αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη χθεσινή (13/7) συνεδρίαση, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής. 

Νέα  -η 7η- επίγεια εφαρμογή καταπολέμησης κουνουπιών στις οικολογκά προστατευόμενες περιοχές της Ανατ. Αττικής   από την Αντιπεριφέρεια Ανατ. Αττικής

Υπ. εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης

Πολιτικη

Τη χρονική αποσύνδεση της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών ή και των εθνικών από τις ευρωεκλογές επιθυμεί η κυβέρνηση και εντός των επόμενων μηνών φαίνεται αποφασισμένη να προωθήσει σχετική νομοθετική ρύθμιση. 

Με ομιλία της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης" Φώφης Γεννηματά θα ξεκινήσουν οι εργασίες της 3ης Περιφερειακής Ημερίδας της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης" στο Μουσείο Βορρέ της Παιανίας, αύριο, Δευτέρα, 19 Ιουνίου και ώρα 18:00.

Tο Υπουργείο Εσωτερικών θα επισκεφθεί, αύριο, Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017 στις 12:00, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και θα έχει διεξοδική ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία.  Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Εσωτερικών, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, στο υπουργείο (αίθουσα 301), Σταδίου 27 και Δραγατσανίου 2. 

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Οικονομια

Παρουσία του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, και του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση, παρουσιάστηκε, σήμερα, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων. 

(Πηγή: εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) Η «πραγματική» ανεργία στη χώρα μας ανέρχεται στο 31,3% σύμφωνα με τη μέτρηση της ΕΚΤ, ενώ με τις μετρήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 21,7% (Απρίλιος 2017).

Φόρος Εισοδήματος 2017

Οικονομια

Κατόπιν της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων μέχρι τις 17.7.2017, από το υπουργείο Οικονομικών έγινε γνωστό ότι πρόκειται άμεσα να κατατεθεί διάταξη με την οποία θα διασφαλίζεται η διατήρηση της καταβολής του φόρου σε 6 δόσεις.  

Πρόστιμο ύψους 153.726,77 ευρώ επέβαλε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ), με ομόφωνη απόφασή της,‭ στην ‬εταιρ‭εία ‬Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα ΑΕΕ.

Σε καθεστώς πτώχευσης τέθηκε η Hondos Center Πολυκαταστήματα, σύμφωνα με την απόφαση 520/2017 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2161/Β/23-6-2017 η νέα Υγειονομική Διάταξη Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/2017 με τους Υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων / ποτών. Η ισχύς της νέας Υγειονομικής διάταξης αρχίζει από την 9η Ιουλίου 2017. (Δείτε το σύνολο της Υγειονομικής Διάταξης ΕΔΩ)

Με μεγάλο αριθμό εκθετών εκπροσωπήθηκε εφέτος η Περιφέρεια Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO 2017 (18-20 Μαρτίου) μεταξύ των οποίων, πολλοί παραγωγοί κρασιού καθώς και προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της Αττικής. Σημαντική κρίνεται και η παρουσία των Δήμων των Μεσογείων, Κορωπίου, Μαρκοπούλου, Σαρωνικού και Σπάτων στη Διεθνή Έκθεση που με δικά τους περίπτερα πρόβαλαν τα προϊόντα των περιοχών τους.  

Την υπογραφή συμφωνίας εμπορικής μίσθωσης ακινήτου με την εταιρεία "ΖΑΡΑ ΕΛΛΑΣ Ανώνυμη Εμπορική Εταρεία Ειδών Ένδυσης & Υποδήσεως"  με το εμπορικό σήμα "ZARA”, ανακοίνωσε η REDS Α.Ε. 

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας για τον Μάιο 2017. 

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ Α' 116/9-8-2017) ο νόμος 4487/2017 στον οποίο, το άρθρο 56 προβλέπεται, ότι, η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης, θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

Aπό αύριο,Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017 θα γίνονται δεκτές στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ  οι αιτήσεις για την πρόσληψη 1.135 ανέργων στην Υγεία μέσω του «Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν.4430/2016 Α’205, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.»

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η δολοφονία του 59χρονου Μανούσου Ριτζάκη η οποία διαπράχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 15 Ιουλίου 2017, επί της Λεωφ. Μαραθώνος έναντι της επιχείρησης πώλησης κρεάτων, "Ανδριόπουλος". 

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 9-8-2017 στην Αρτέμιδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ανεκτέλεστη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης οκτώ (8) ετών για απάτη κατ' εξακολούθηση. 

Το παλιό, αποκρουστικό σενάριο που "θέλει" άτομα κατά κανόνα νεαρής ηλικίας να προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες πυρασφάλειας σε περιφερειακούς Δήμους και εκ των υστέρων να αποδεικνύεται ότι κάποιες από τις πυρκαγιές ήταν έργο δικό τους,  επαληθεύτηκε για μια ακόμη φορά.

Με το ηχηρό παρόν στην τελετή απονομής πλέον των 350 εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 5 Μαΐου στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναΐδα τα Education Business Awards 2017 powered by RDC Infromatics. Τα βραβεία διοργάνωσε η εταιρεία Boussias Communications για δεύτερη χρονιά με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στο χώρο της Εκπαίδευσης. 

Στην Αθήνα γίνεται για πρώτη φορά σημείο συνάντησης των καλύτερων παραγωγών οίνων και αποσταγμάτων στον κόσμο μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την ανάδειξη και προώθηση των κρασιών και των αποσταγμάτων, Wine Olymp Awards 2017- Διαγωνισμοί Οίνου και Αποσταγμάτων. Στους διαγωνισμούς μπορούν να συμμετάσχουν οίνοι, ειδικοί οίνοι και τα αποστάγματα αμπελοοινικής προέλευσης που παράγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της χώρας προέλευσής τους, θα διεξαχθούν 277 έως 29 Μαΐου στην Αθήνα. www.WineOlympAwards.com 

Για 2η συνεχή χρονιά διοργανώνονται από την "Boussias Communications" τα Education Business Awards 2017 με στόχο να αναδείξουν τις βέλτιστες και καινοτόμες πρακτικές που πραγματοποιούνται στην Εκπαίδευση. 

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.