Κυριοτερα Νεα

Grid List

Στο πρακτορείο ΟΠΑΠ της Ιωάννας Ζαμπέλη επί της οδού  Αναστάσεως Χριστού και Πλάτωνος 15 - 17 στα Σπάτα, παίχθηκε το «χρυσό» δελτίο του Τζόκερ. Ο -άγνωστος μέχρι στιγμής- τυχερός επέλεξε σύστημα 23 στηλών αξίας 11,50 € και κέρδισε 5,7 εκατ. € το δεύτερο μεγαλύτερο τζακ ποτ της χρονιάς στο τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ.  

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Κοινωνια

Την Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2017. Η ανακοίνωση εκδόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την επισήμανση ότι το ποσό των 49.786.353,81 ευρώ θα καταβληθεί σε 220.940 δικαιούχους και αφορά συνολικά 504.627 άτομα.

Από την Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα από το Σούνιο ξεκίνησε η 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, χθες, Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017.  Η εν λόγω ημέρα, ήταν η πρώτη του θερινού ηλιοστασίου, η μεγαλύτερη και ταυτόχρονα μελωδικότερη ημέρα του χρόνου, η οποία και σηματοδότησε την αρχή εκατοντάδων εκδηλώσεων που για πέντε ημέρες θα «ηχήσουν» σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας. 

Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, με σκοπό να ψηφιστεί αύριο, Τρίτη η κυβερνητική τροπολογία για την αντιμετώπιση του ζητήματος με το προσωπικό καθαριότητας των ΟΤΑ. 

Με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ, συναντάται στις 10 π.μ. της Τρίτης, 27 Ιουνίου 2017 ο πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο με την αποκομιδή των απορριμμάτων.  Η σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης: 

Τη διαβεβαίωση ότι θα διασφαλιστεί η συνταγματικότητα της νομοθετικής ρύθμισης για τους εργαζόμενους στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων, παρέσχε προς το Προεδρείο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης κατά την απογευματινή, τρίτη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές τα τελευταία 24ωρα. 

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας «Η Αττική Επιχειρεί» κήρυξε σήμερα το πρωί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Πραγματοποιήθηκε, χθες, Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 η 1η θεματική συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών με αντικείμενο «Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και Ενδοπεριφερειακή Αποκέντρωση: Υφιστάμενη κατάσταση και προτάσεις στο πλαίσιο διαλόγου για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.» 

"Διάτρητη νομικά και οικονομικά ασύμφορη για την Περιφέρεια Αττικής" χαρακτηρίζει ο Γ. Σγουρός την απόφαση της διοίκησης να ολοκληρώσει τις διαδικασίες εξαγοράς του ενός και μοναδικού ακινήτου, που προσφέρθηκε στο διαγωνισμό που διεξήχθη με στόχο τη στέγαση των κεντρικών της υπηρεσιών, έναντι τιμήματος 19,8 εκ. €. 

Με ομιλία της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης" Φώφης Γεννηματά θα ξεκινήσουν οι εργασίες της 3ης Περιφερειακής Ημερίδας της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης" στο Μουσείο Βορρέ της Παιανίας, αύριο, Δευτέρα, 19 Ιουνίου και ώρα 18:00.

Tο Υπουργείο Εσωτερικών θα επισκεφθεί, αύριο, Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017 στις 12:00, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και θα έχει διεξοδική ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία.  Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Εσωτερικών, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, στο υπουργείο (αίθουσα 301), Σταδίου 27 και Δραγατσανίου 2. 

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Πολιτικη

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, με ημερομηνία 29 Μαΐου 2017, η κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση: Κατά την κηδεία του θα αποδοθούν οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Πρωθυπουργό. Θα τηρηθεί τετραήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του. 

Tην απόφαση με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την «διενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων» δημοσίευσε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, (τεύχος Β΄, φύλλο 1884, της 30ης Μάιου 2017) την υπ΄ αριθμ. 41756 οικ./2017/2017 απόφαση του που αφορά «την διενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων». 

Εξωδικαστικός Συμβιβασμός

Οικονομια

Ο νέος ‬Νόμος 4469/2017 για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που προβλέπει ‬μία ‬διαδικασία ρύθμισης όλων ‬των οφειλών μια επιχείρησης ‬προς ‬το ‬σύνολο ‬των πιστωτών, ‬δηλαδή ‬τράπεζες, εφορίες, ‬τελωνεία, ‬δήμους, ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς ιδιώτες (π.χ. προμηθευτές) θα ενεργοποιηθεί στις 3 Αυγούστου 2017 και θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 31/12/2018, ενώ στις 4 Αυγούστου 2017 θα τεθεί σε λειτουργία και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό επίλυσης διαφορών. Αυτό δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.  

Εξωδικαστικός μηχανισμός

Οικονομια

Από τις 8 Αυγούστου θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον  επίλυσης διαφορών. Αυτό ανέφερε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, προσθέτοντας ότι "πολλά σημεία είναι αυτοματοποιημένα προκειμένου να γίνονται οι διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και συντεταγμένα". 

«Εθιμικού» χαρακτήρα είναι η αργία του Αγίου Πνεύματος την προσεχή Δευτέρα 5 Ιουνίου και οι μισθωτοί που δεν θα εργαστούν τη συγκεκριμένη ημέρα δεν θα έχουν καμία μείωση στις μηνιαίες αποδοχές τους. Το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ τονίζει ότι η συγκεκριμένη ημέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. 

Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων «INTERNATIONAL LIFE Ανώνυμη Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζωής» και «INTERNATIONAL LIFE Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων» και την ένταξή τους σε ασφαλιστική εκκαθάριση αποφάσισε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Τράπεζας Ελλάδος, οι δύο επιχειρήσεις δεν διέθεταν επαρκή ίδια κεφάλαια για την κάλυψη των Κεφαλαιακών Απαιτήσεων Φερεγγυότητάς των, οι οποίες, είναι αναγκαίες για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, και δεν κατέστη εφικτή η απαιτούμενη αύξηση των μετοχικών κεφαλαίων τους.  

Με σημαντικά ονόματα του λιανεμπορίου ενισχύεται το εμπορικό κέντρο Smart Park στην περιοχή Γυαλού των Σπάτων, του οποίου η δεύτερη φάση επέκτασης, κατά 18.000 τ.μ., βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.  Από την 1η Μαρτίου, το σουπερμάρκετ "Σκλαβενίτης” αντικατέστησε το Carrefour - Μαρινόπουλος, καταλαμβάνοντας επιφάνεια 8.500 τετραγωνικών μέτρων περίπου, με το στοίχημα που μένει να κερδηθεί να είναι της επανάκτησης της πελατείας. Το σουπερμάρκετ σύμφωνα με πληροφορίες θα διαθέσει μέρος των χώρων του σε υπομισθωτές και μαζί με το πολυκατάστημα Jumbo, αντιπροσωπεύουν το 50% περίπου της μισθωτικής επιφάνειας και αποτελούν τους βασικούς μισθωτές (anchor tenants) του Smart Park. 

Με μεγάλο αριθμό εκθετών εκπροσωπήθηκε εφέτος η Περιφέρεια Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO 2017 (18-20 Μαρτίου) μεταξύ των οποίων, πολλοί παραγωγοί κρασιού καθώς και προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της Αττικής. Σημαντική κρίνεται και η παρουσία των Δήμων των Μεσογείων, Κορωπίου, Μαρκοπούλου, Σαρωνικού και Σπάτων στη Διεθνή Έκθεση που με δικά τους περίπτερα πρόβαλαν τα προϊόντα των περιοχών τους.  

Την υπογραφή συμφωνίας εμπορικής μίσθωσης ακινήτου με την εταιρεία "ΖΑΡΑ ΕΛΛΑΣ Ανώνυμη Εμπορική Εταρεία Ειδών Ένδυσης & Υποδήσεως"  με το εμπορικό σήμα "ZARA”, ανακοίνωσε η REDS Α.Ε. 

Δέσμευση για νομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να παρέχουν εταιρικά οχήματα, κράνη και άλλα μέσα προστασίας, έλαβαν από το υπουργείο Εργασίας διανομείς και κούριερ, οι οποίοι, χθες,  Πέμπτη, 25 Μαίου 2017 πραγματοποίησαν μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία των εργαζομένων, η συνάντηση ήταν θετική, καθώς δόθηκαν δεσμεύσεις για δύο από τα τρία αιτήματά τους. Σχετικά με το αίτημά τους να συμπεριληφθούν στη κατηγορία βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων, το θέμα θα συζητηθεί σε νέα συνάντησή τους, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα. 

Το ΑΣΕΠ προκήρυξε την πρόσληψη 48 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο, στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή (Ε.Α.Α.), στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) καθώς και στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.).   

Εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με τις διατάξεις του Μέρους Β’ του ν. 4369/2016 (Α΄ 33), με τον οποίο εισάγεται το νέο σύστημα αξιολόγησης για τους τακτικούς πολιτικούς υπαλλήλους και τους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.), που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του νόμου, όπως αυτό ορίζεται βάσει των διατάξεων του άρθρου 14 αυτού.  

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη το μεσημέρι σε απόσταση αναπνοής από τα Δικαστήρια, όταν περίπου 20 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε περιπολικό που μετέφερε κρατούμενο, με σκοπό να τον …ελευθερώσουν.  

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην καλλιέργεια κάνναβης υδροπονικής μορφής και στην περαιτέρω διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης στην εγχώρια παράνομη αγορά. Συνελήφθησαν, την 9-6-2017 μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές Νέας Πεντέλης, Ψάθας, Γαλατσίου και Π. Φαλήρου Αττικής, πέντε (5) άτομα. 

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, απογευματινές ώρες της Τετάρτης 7 Ιουνίου 2017, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), τέσσερις (4) υπήκοοι Ρουμανίας, εκ των οποίων τρείς γυναίκες ηλικίας 23, 24 και 26 ετών και ένας 26χρονος, οι οποίοι προσποιούμενοι τους πελάτες, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα από το ταμείο καταστήματος στη Σαρωνίδα. 

Με το ηχηρό παρόν στην τελετή απονομής πλέον των 350 εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 5 Μαΐου στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναΐδα τα Education Business Awards 2017 powered by RDC Infromatics. Τα βραβεία διοργάνωσε η εταιρεία Boussias Communications για δεύτερη χρονιά με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στο χώρο της Εκπαίδευσης. 

Στην Αθήνα γίνεται για πρώτη φορά σημείο συνάντησης των καλύτερων παραγωγών οίνων και αποσταγμάτων στον κόσμο μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την ανάδειξη και προώθηση των κρασιών και των αποσταγμάτων, Wine Olymp Awards 2017- Διαγωνισμοί Οίνου και Αποσταγμάτων. Στους διαγωνισμούς μπορούν να συμμετάσχουν οίνοι, ειδικοί οίνοι και τα αποστάγματα αμπελοοινικής προέλευσης που παράγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της χώρας προέλευσής τους, θα διεξαχθούν 277 έως 29 Μαΐου στην Αθήνα. www.WineOlympAwards.com 

Για 2η συνεχή χρονιά διοργανώνονται από την "Boussias Communications" τα Education Business Awards 2017 με στόχο να αναδείξουν τις βέλτιστες και καινοτόμες πρακτικές που πραγματοποιούνται στην Εκπαίδευση. 

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.